Greška

Došlo je do greške.

Novi laserski sistem može da puni telefon na daljinu

21.02.2018 13:59 | 0 Mobile
Novi laserski sistem može da puni telefon na daljinu


Naučnici su razvili laserski emiter koji bezbedno može da puni telefon na daljinu, brzinom kojom to radi i standardni USB kabl. Istraživači su smestili tanku baterijsku ćeliju na poleđinu telefona, koja napaja telefon uz pomoć snage iz lasera.

Oni su prilagodili sigurnosne funkcije, uključujući i metalni ravni provodnik toplote, koji odvodi prekomernu toplotu nastalu od lasera. Tu je i mehanizam baziran na reflektoru, koji gasi laser ukoliko osoba pokuša da se pomeri u pravcu laserskog zraka za napajanje, ili se na njegovom putu nađe bilo kakav drugi objekat.

Uzak zrak može da isporuči stabilnih 2W snage u oblasti od jednog metra, sa distance do 4,3 metra. Emiter se može modifikovati kako bi proširio zrak napajanja na oblast sa distance od 12 metara. Ovo znači da se emiter može usmeriti na veće površine punjenja, kao što su ravne površine i stolovi.

"Zrak isporučuje punjenje istom brzinom kojom se to vrši punjenje preko USB porta. Međutim, umesto da povezujete telefon na punjač, jednostavno ga položite na sto i punite ga", objašnjava Elias Bajati - jedan od istraživača ovog projekta.

Izvor: TheHindu

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung će omogućiti držanje Galaxy S9 telefona u Augmented Reality

Hakeri iskoristili Tesla cloud za rudarenje kriptovaluta

10104
10105
10106
10107
10108
10109