Greška

Došlo je do greške.

Novi iPad bez priključka za slušalice

05.08.2022 17:39 | 0 Mobile
Novi iPad bez priključka za slušalice

Već neko vreme se špekuliše o “ultimativnom” cilju kompanija Apple koji predstavlja uređaj bez ikakvih ulaza na njemu koji će sve neophodne zadatke, pa i punjenje, obavljati bežičnim putem. Od toga smo još uvek daleko, ali ova kompanija nastavlja sa pravljenjem malih koraka u svojim različitim uređajima. Prvo je bez ulaza za slušalice ostao iPhone, a kako prenosi TheVerge, sada je na redu i iPad

Renderi koji mnogo govore 

Zašto biste koristili vaše slušalice koje posedujete već neko vreme i koje odlično rade ukoliko možete da kupite naše bežične slušalice po maloj ceni od... Naravno, svesni smo da postoje adapteri koji USB Type-C port pretvaraju u 3.5 mm ulaz za slušalice, ali nije to, to. Iako smo već davno rekli kako više nije vest kada se neki telefon isporuči bez ovog ulaza, odsustvo 3.5 mm džeka na tabletu u kom ima mnogo više mesta nego u telefonu i gde je njegovo odsustvo mnogo teže pravdati ipak jeste vest koja govori o budućim trendovima kompanija Apple, a ako je sudeći po istoriji, i celokupne industrije. 

Prema CAD renderima dolazećeg iPad prenosivog uređaja desete generacije dobijenih od kompanije koja proizvodi maske, ovaj tablet neće imati 3.5 m m konektor za slušalice. Nema ga ni sa gornje ni sa donje strane uređaja, a teško da bi se pojavio sa leve ili desne strane. Ovo je značajno, pogotovu za osnovni model iPad serije uređaja, koji je imao otprilike isti dizajn u proteklih pet godina, od 2017. Sada, ovaj tablet znatno više podseća na novije modele iPhone telefona i drugih iPad uređaja, što znači da je kompanija Apple rešila da u potpunosti zaokruži svoju dizajnersku filozofiju za ovaj period.

ipad_2022_1.jpg

Sa druge strane, “home” dugme je i dalje tu, a tu su i širi okviri oko ekrana sa donje i gornje strane. Od ostalih informacija pretpostavlja se da će ekran biti veće dijagonale i da će redizajnirani modul kamera podsećati na onaj koji se nalazio na iPhone X telefonu. Na kraju, tu je i USB Type-C port. 

Datum predstavljanja 

Osnovni iPad model očekuje se na jesen, a u ovom trenutku nije poznato kolika će biti njegova cena i da li će koštati više od iPad uređaja devete generacije koji je startovao sa cenom od 329 dolara. 

Ovo su aplikacije koje osobe sa malicioznim namerama najčešće lažiraju

AMD priprema APU za sledeću generaciju digitalnih kokpita u električnim vozilima

10104
10105
10106
10107
10108
10109