Greška

Došlo je do greške.

Novi čip može da spreči hakerske napade pre nego što oni počnu

06.05.2019 09:10 | 0 Software/Web
Novi čip može da spreči hakerske napade pre nego što oni počnu


Univerzitet u Mičigenu je razvio novu procesorsku arhitekturu koja bi mogla značajno da poboljša sigurnost uređaja na kojima se nađe. Ovi čipovi, koje nije moguće hakovati, će praktično moći da spreče napade pre nego što oni počnu. Ovaj metod bi takođe mogao da zamnei aktuelni model sigurnosne zaštite preko ispravke bagova.

MORPHEUS čip ovo može da ostvari enkripcijom i nasumičnim premeštanjem važnih delova sopstvenog koda i podataka do 20 puta u sekundi. Ovo je mnogo brže od vremena koje bi ljudskim hakerima omogućilo da primene elektronske tehnike hakovanja kako bi pristupili sistemima.

"Ljudi konstantno kreiraju kodove, a sve dok postoje novi kodovi postojaće i novi bagovi i sigurnosne ranjivosti", istakao je Tod Austin - profesora sa Univerziteta u Mičigenu i krweator novog sistema. Prema njegovim rečima, sa MORPHUS-om, čak i ukoliko bi haker pronašao bag, informacija koju bi mogao da kompromituje bi nestala 50 milisekundi kasnije. Ovo predstavlja najbližu stvar preventivnom osiguranju sistema, prema rečima Austina.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 

Honor 20 Pro na fotografijama uživo

HTC potvrdio razvoj svog drugog blockchain telefona

10504
10505
10506
10507
10508
10509