Greška

Došlo je do greške.

Nove Sony premijum slušalice već pobrale lovorike na recenzijama

13.05.2022 08:34 | 0 Multimedija
Nove Sony premijum slušalice već pobrale lovorike na recenzijama

 

Kompanija Sony predstavila je najnoviji model u okviru svoje premijum serije bežičnih slušalica koje poseduju sposobnost za aktivnu redukciju buke – WH-1000XM5. Ako je i vama bila čudna oznaka, niste jedini, jer Sony voli kriptične oznake svojih uređaja. Da na bude zabune, ova serija bežičnih slušalica ima odličan pedigre i nekoliko fantastičnih modela u svojoj istoriji, što i pokazuju recenzije i prodajne brojke.

Ove slušalice poznate su po udobnosti, kvalitetnom zvuku, i dobroj redukciji buke. Dakle, do sada su nudile sve ono što je korisnicima neophodno, pa je zanimljivo pogledati šta donosi i XM5 model.

Dizajn

Za početak, upadljiva je promena dizajna. Dok su prethodni modeli imali manje-više uniforman izgled sa sitnim izmenama između generacija i jasnim identitetom, najnoviji model pravi značajniji iskorak po pitanju industrijskog dizajna.

 

XM5_2.jpg

 

Ove slušalice nekako odišu minimalističkim stilom i deluje kao da je dizajnerski model pozajmio određene elemente od kompanije Apple. Tu su oštre ivice i suptilni prelazi između površina, veganska koža, kao i mehanizam za podešavanje slušalica koji funkcioniše po principu sličnom onom koji je viđen na Apple AirPods Max.

Ali nemojte nas pogrešno shvatiti. Podseća sve to, ali je i dalje vrlo jasno kojoj seriji slušalica one pripadaju. Od ostalih bitnih karakteristika, faktički sve bitne karakteristike prethodnih modela su doživele značajna unapređenja.

Karakteristike

Za početak, tu je baterija koja obećava 40 sati aktivne reprodukcije muzike na jednom punjenju bez, i 30 sati sa korišćenjem funkcije za redukciju buke. Vreme potrebno za potpuno punjenje ovih slušalica iznosi tri sata, dok funkcija brzog punjenja za samo tri minuta upumpava dovoljno struje za tri sata reprodukcije muzike, što je stvarno impresivno.

Umesto četiri mikrofona koliko je imao prethodnik, ovaj model tu brojku duplira, a Sony navodi bolji raspored i poboljšanu aktivnu redukciju buke. Svakako najbitnija stavka za jedne slušalice jesu zvučnici, a ovoga puta tu su novi drajveri od 30mm, a Sony je implementirao LDAC za reprodukciju audio zapisa visokog kvaliteta.

 

XM5_3.jpg

 

U saopštenju matične kompanije, ove slušalice podržavaju i SBC i AAC formate, kao i DSEE Extreme algoritam za poboljšavanje kvaliteta reprodukcije kompresovanog audio zapisa. Na kraju, tu je i podrška za Sonijev 360 Reality Audio prostorni zvuk.

U ovom trenutku dostupne su i prve recenzije ovih slušalica koje su veoma pozitivne, a ukoliko biste i vi želeli da ih sebi priuštite, morate izdvojiti 400 dolara, što je za 50 dolara viša cena od one koju je prethodni model imao na samom početku.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Saveti za dobre fotografije pametnim telefonom

Google I/O konferencija po prvi put puna hardvera

10304
10305
10306
10307
10308
10309