Greška

Došlo je do greške.

Nova školska godina donosi i novi, osmi ciklus 'Telenor Brzinom do zvezda'

15.10.2021 09:48 | 0 Biznis IT
Nova školska godina donosi i novi, osmi ciklus 'Telenor Brzinom do zvezda'


Saopštenje za javnost

Telenor, u saradnji sa Srpskim Atletskim Savezom, tradicionalno nastavlja sa projektom „Brzinom do zvezda”, kroz organizaciju trka za decu  trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola. Ove jeseni startuje osmi ciklus sa ciljem da u projektu učestvuje još više dece i da se kroz igru i zabavu okrenu zdravijem životu i sportu.  

„Svake godine raste broj dece i gradova koji žele da učestvuju u projektu „Telenor Brzinom do zvezda“, što govori o značaju promocije sporta u školama i među decom. Ove jeseni imamo rekordan broj prijavljenih gradova,  čak 62, a osmi ciklus već je počeo u nekoliko beogradskih opština. Sport pomaže deci da osnaže svoje psihičko i fizičko stanje, da upoznaju nove drugare, ali i nauče šta je to fer plej, da porade na svom samopouzdanju, sve kroz igru i smeh. Ovde nije cilj postići najbolji rezultat, već kroz druženje razviti zdrave, životne navike”, rekla je Marija Vujanić, direktorka komunikacija i održivog razvoja u Telenoru.

Deca iz 62 grada i opštine takmičiće se da osvoje nagradu najbrže devojčice, odnosno najbržeg dečaka u ovogodišnjem, osmom ciklusu. U pripremnoj fazi organizuju se testiranja po školama, zatim se sprovode kvalifikaciona opštinska i gradska takmičenja na otvorenom prostoru u trčanju na 30-40 metara, gde će najboljih osam dečaka i osam devojčica izboriti plasman u narednu rundu, a to je veliko Telenor super finale. Tokom takmičenja biće primenjene sve epidemiološke mere koje su donete od strane Vlade Republike Srbije i usaglašene sa lokalnim kriznim štabovima.

telenor2_16.jpg


„Kada radite nešto iskreno, posvećeno, kvalitetno i ambiciozno – rezultat toga ne može da bude loš. Prepoznati od strane Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, Srpskom atletskom savezu i projektu „Telenor Brzinom do zvezda“,  dodeljena je velika čast da otvori 10. Sajam sporta. Početak osmog ciklusa ’’doneo’’ je povećanu zainteresovanost škola učesnika za čak 60 odsto (u prvih 5 takmičenja), prepoznati smo od strane velikog broja institucija i lokalnih samouprava i od proleće ako to uslovi dozvole, izlazimo i Van granica Republike Srbije”, rekao je Nemanja Ilić, koordinator projekta.

Beogradsko finale Brzinom do zvezda održaće se sredinom marta 2022. godine u Štark Areni, dok će veliko „Telenor super-finale Brzinom do zvezda“, biti održano  u Beogradu u junu 2022 godine.

Sve dodatne informacije o takmičenjima i pobednicima mogu se naći na portalu www.brzinomdozvezda.rs

Izvor: Telenor

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

TSMC sprema poboljšanu 3nm proizvodnju čipova za drugu polovinu 2023. godine

Realme Q3s će imati podršku za 144Hz ekran, GT Neo2T za 65W punjenje

10604
10605
10606
10607
10608
10609