Greška

Došlo je do greške.

Nova partnerstva za lakše popravke mobilnih telefona

11.04.2022 13:48 | 0 Mobile
Nova partnerstva za lakše popravke mobilnih telefona

 

Ne tako davno, proizvođači mobilnih telefona, ali i mnogih drugih modernih tehnoloških uređaja, nisu želeli da njihove proizvode otvarate i popravljate. Nego, lepo spakujete, pošaljete njima, oni vam zacepe jednu finu cenu za, recimo, promenu ekrana na mobilnom telefonu, vi to oćutite, platite, i budete srećni što je vaš uređaj ponovo sa vama.

U našoj zemlji nešto tako nismo osetili, jer svuda postoje male radnje i sitni biznisi koji se i dalje bave popravkom raznih uređaja koje svakodnevno koristimo. Ali u većem delu sveta, ovo je postajao ogroman problem, a sve do skoro bilo je malo mogućnosti za napredak.

Međutim, onda se pojavio iFixit, kompanija koja za cilj ima upravo da korisnicima koji su dovoljno spretni i zainteresovani omogući da svoje uređaje otvore, istraže, poprave, i ponovo sklope. Moramo priznati, jedna od interesantnijih i korisnijih poslovnih ideja.

A kako sve to radi? Pa, kompanija iFixit korosnicima prodaje komplete koji sadrže sve neophodne alate kako bi se određeni uređaji otvorili i popravili, poput plastičnih alata za otvaranje mobilnih telefona, šrafcigera, i mnogih drugih specijalizovanih alata. Ali, do skoro, nisu mogli da prodaju stvarne zamenske delove za određene uređaje jer to same kompanije ne bi dozvoljavale.

 

Povezana vest: Samsung će prodavati rezervne delove za Galaxy telefone i tablete svima, ne samo serviserimaSada, situacija se menja, pa je posle kompanija Apple i Samsung koje su rešile da ponude korisnicima, u saradnji sa iFixit, alate i zamenske delove koje bi oni mogli da upotrebe prilikom popravke svojih mobilnih uređaja. Ako su mogli Apple i Samsung, moći će svi, a čini se da se to upravo polako i dešava, jer je nova kompanija koja je rešila da stupi u saradnju sa iFixit upravo gigant Google.

Ova kompanije rešila je da svojim korisnicima ponudi sve neophodne rezervne delove, kao i adekvatne komplete alata kako bi mogli da zamene i poprave svoje uređaje. Mobilni telefoni za koji će korisnici preko iFixit moći da kupe ove alate su svi počevši od modela Pixel 3, a završno sa modelom Pixel 6 Pro. Dakle, posle kompanija Apple i Samsung počinje pozitivno da utiče i na njihove konkurente, javlja Expreview.

Ovo sve je dobra vest jer se makar jedan veliki deo kontrole nad sopstvenim uređajima vraća u ruke korisnika. Vaši uređaji su još malo više vaši, a mogućnost autonomne popravke je stvarno značajna. Naravno, delovi i alati će i dalje koštati, ali makar sada sve to možete da uradite sami i onako kako vi želite.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Nvidia Grace ARM procesor pružaće duplo bolje rezultate od Intelovog Xeona

Galaxy Tab S8 Ultra preživeo test izdržljivosti uprkos tome što ima veći ekran i tanje telo

10104
10105
10106
10107
10108
10109