Greška

Došlo je do greške.

Nova Lenovo Y serija računara podiže PC gejming iskustvo na viši nivo

03.09.2015 22:10 | 0 Hardver
Nova Lenovo Y serija računara podiže PC gejming iskustvo na viši nivo

Lenovo je tokom IFA 2015 konvencije najavio tri PC računara vrhunskog kvaliteta kao i njihove dodatke koji su namenjeni isključivo gejmerima: Lenovo ideacentre Y900 i Y700 desktop računare i ideapad Y700 laptop sa Windows 10 operativnim sistemom.

Kreirana za populaciju gejmera koji rade i koji zahtevaju moćnu i stilizovanu mašinu koju mogu da koriste za svakodnevne aktivnosti i za igranje igrica, Y serija uređaja i dodataka je kreirana od temelja kako bi entuzijasti i gejmeri mogli da je koriste za poslovne zadatke i zabavu. Novi ideacentre Y900 i Y700 desktop računari su fizički prepoznatljivi baš kao i njihove performanse – moderan dizajn sa unutrašnjim i spoljašnjim crvenim LED lampicama privlači poglede dok se u unutrašnjosti kućišta nalaze komponente za pokretanje najzahtevnijih igara i dovoljno prostora za buduće nadogradnje. Za poslovne ljude koji su u pokretu, novi ideapad™ Y700 pruža mobilnost laptopa uz dovoljno snage da izdrži sve zadatke, od poslovnih aktivnosti do zahtevnih video igara.  

Novi ideacentre Y900 i Y700
Kreirana za zaposlene gejmere, nove ideacentre Y serija je spremna za korišćenje, opremljena Intel Quad Core i7 procesorima i do 6. generacije i opcijama za diskretnu grafiku. Nadogradnja na ideacentre Y900 i Y700 modelima je jednostavna, što je idealno za korisnike koji ne žele da gube vreme ali vole da unapređuju svoje mašine. Novi desktop računari imaju dovoljno mesta za potencijalne buduće nadogradnje, pri čemu im je kućište dovoljno veliko da u njega stane kompletna ATX matična ploča i dodatno napajanje do 1000W. Novi ideacentre Y900 takođe podržava i do dve grafičke karte, kojima se jednostavno može pristupiti pritiskom na polugu koja otvara stilizovanu polu providnu bočnu pregradu. Unutrašnji sistem za sprovođenje kablova sprečava njihovo preplitanje. Dodatni prostor za nadogradnju sistema hlađenja i dva filtera za prašinu koja povećavaju pouzdanost ventilatora od 120mm i 140mm omogućuju da računar radi besprekorno čak i pod maksimalnim opterećenjem.  

Novi ideapad Y700
Lenovo je kreirao novi ideapad Y700 za gejmere u pokretu pri čemu je vodio računa o performansama i mobilnosti. Kreiran da pruži zadovoljavajuće ali i pristupačno iskustvo igranja video igrica, novi ideapad Y700 predstavlja kombinaciju mobilnosti laptopa i snage najnovijih Intel ili AMD procesora i diskretne grafike koja korisnike ostavlja „zalepljene“ za video igrice, čak i kada je vreme za pauzu. Uz moćne JBL zvučnike i subwoofer, kao i opcioni multitač ekran sa 10 tačaka ili Intel RealSense 3D kameru (na 15-inčnom laptopu), novi ideapad Y700 je napravljen za impresivno iskustvo prilikom igranja video igara.

Novi dodaci za Lenovo Y seriju
Lenovo je takođe napravio 5 dodataka koji bi trebalo da pojačaju iskustvo prilikom igranja video igara:
Lenovo Y Gaming Surround Sound slušalice: Uključuje 7.1 virtuelni okružujući zvuk, quick mute opciju za brzo utišavanje, kao i deo za kontrolu jačine zvuka i mikrofon za poništavanje šuma koji se može ukloniti sa slušalica. Ergonomičan dizajn omogućuje da se slušalice saviju i podese u predelu ušiju.
Lenovo Y Gaming precizni miš: Omogućuje izuzetnu preciznost i podesivu brzinu pokreta, osam podesivih tastera, četiri nivoa DPI, pet nivoa podesive težine i ergonomičan dizajn koji može da izdrži dugotrajno igranje.
Lenovo Y Gaming mehanička tastatura: Uključuje taster za anti-ghosting, šest podesivih tastera za makro snimanje, pet različitih nivoa osvetljenja i taster za kontrolu Lenovo Y Gaming Surround Sound slušalica, kao i naslon za dlanove koji se može ukloniti.
Lenovo Y Gaming ranac za laptop: Ranac podržava laptop veličine do 17.3 inča, ima obložene pregrade, zaštitnu ojačanu pregradu i kaiš za grudi za dodatnu podršku prilikom nošenja.
Lenovo Y Gaming podloga za miš: Visoka pouzdanost i otpornost na vodu.

Cene i dostupnost

Lenovo ideacentre Y900 i Y700: početna cena od 1599 odnosno 999 američkih dolara, od novembra 2015.
Lenovo ideapad Y700: početna cena od 799 američkih dolara, od oktobra 2015.
Lenovo Y Gaming Surround Sound slušalice: 69.99 američkih dolara, od septembra 2015.
Lenovo Y Gaming precizni miš: 69.99 američkih dolara, od septembra 2015.
Lenovo Y Gaming mehanička tastatura: 139.99 američkih dolara, od septembra 2015.
Lenovo Y Gaming ranac za laptop: 99 američkih dolara, od septembra 2015.
Lenovo Y Gaming podloga za miš: 99 američkih dolara, od septembra 2015.

Izvor: Lenovo

Sve informacije u vezi sa kompanijom Lenovo, možete pogledati na Lenovo stranici, na Benchmark sajtu

Komentari

0 Dodaj komentar

Sony Xperia Z5 serija zapravo ima kameru sa senzorom od 25 MP?

Toshiba poboljšava karakteristike i performanse postojećih modela laptop računara

10203
10205
10206
10207
10208
10209