Nova kompanija stvorena saradnjom kompanija Nokia i Sanyo

Nokia je najavila novo partnerstvo na polju cdmaOne mobilnih telefona - naime, ona planira da svoj ogranak koji se bavi proizvodnjom ovog tipa mobilnih telefona sjedini sa japanskom kompanijom Sanyo, u nadi da će ovo rezultirati kreacijom dominantnog igrača na tržištu. Ovo sjedinjavanje, iako nije istovetne mere, analitičare već podseća na s

Nokia je najavila novo partnerstvo na polju cdmaOne mobilnih telefona – naime, ona planira da svoj ogranak koji se bavi proizvodnjom ovog tipa mobilnih telefona sjedini sa japanskom kompanijom Sanyo, u nadi da će ovo rezultirati kreacijom dominantnog igrača na tržištu. Ovo sjedinjavanje, iako nije istovetne mere, analitičare već podseća na sjedinjavanje kompanija Sony i Ericsson u jedinstvenu kompaniju Sony Ericsson, koja međutim neposredno nakon osnivanja nije ni malo dobro krenula – gubici su bili veliki, i tek posle par godina kompanija se oporavila od problema. Sada u sličan posao, sa cdmaOne mobilnim telefonima ulaze Nokia, koja tvrdi da je najjača na ovom polju u donjoj i donjoj srednjoj klasi, dok je Sanyo popularan u gornjoj srednjoj i gornjoj klasi ovih proizvoda. Pored toga, Nokia je popularna širom sveta, a pogotovo u Evropi, dok je Sanyo-vo tržište prevashodno Japan i SAD, tako da bi se i po tom pitanju ove firme dopunjavale. Ne očekuje se da bi nova kompanija mogla da počne sa poslom pre trećeg kvartala ove godine.

Izvor: The Inquirer

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi