Greška

Došlo je do greške.

Nova ekstenzija za Chrome korisnicima prikazuje na koji način ih reklame prate

04.08.2020 17:15 | 0 Software/Web
Nova ekstenzija za Chrome korisnicima prikazuje na koji način ih reklame prate


Reklame i oglasi su deo Interneta, ali za razliku od stvarnog/fizičkog sveta, digitalne reklame su mnogo pametnije jer mogu da prate korisnika, njegove navike tokom pretraživanja interneta. To znači da kompanije znaju šta korisnik voli, šta izbegava, šta pretražuje i na taj način mogu da kreiraju ciljane reklame koje su usmerene ka konkretnim korisnicima ili grupama.

Oni koji žele više transparentnosti o tome šta ove reklame konkretno rade kada prate korisnika, možda će biti zainteresovani za Google-ovu novu ekstenziju za Chrome, pod nazivom Ads Transparency Spotlight.

Kako naziv i sugeriše, ovo je ekstenzija koja prikazuje koliko reklama je učitano u stranicu, ko su oglašivači i koje informacije se koriste za preporuke ovih reklama.

 

Pogledajte još: Google Chrome testira 'download later' funkciju


Prema navodima Google-a, Ads Transparency Spotlight (Alpha) ekstenzija za Chrome je deo aktuelne inicijative da se korisnicima pruži bolji uvid u podatke koji se koriste za personalizovanje reklama, kao i za bolju kontrolu tih podataka. Trenutno, ekstenzija funkcioniše samo za Google oglase, a očekuje se da će u budućnosti pokriti i druge platforme.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Intel Tiger Lake-H navodno stiže tokom prvog tromesečja 2021. godine

Samsung Galaxy M51 se pojavio na FCC-u sa podrškom za 25W punjenje

10504
10505
10506
10507
10508
10509