Greška

Došlo je do greške.

Nova Android funkcija omogućava isticanje aplikacija koje troše bateriju

12.11.2017 11:55 | 2 Software/Web
Nova Android funkcija omogućava isticanje aplikacija koje troše bateriju


Jedan od najvećih problema koje Android telefoni imaju, kada je radni vek baterije u pitanju, jesu takozvani "wakelocks". Wakelocks nastaju kao posledica toga što aplikacije konstantno vuku informacije iz telefona, što uređaj sprečava da uđe u dublji "sleep mode", gde se baterija troši minimalno. S obzirom na to da telefon nikada ne može da uđe u sleep mode, baterija se konstantno troši.

Prema svemu sudeći, Google u najnovijem Android 8.1 Developer Previewu donosi aplikaciju za baterije koja ističe napadne aplikacije. Upozorenje se prikazuje u podešavanjima za bateriju kao crvena ikonica, sa imenom napadne aplikacije i način na koji troši bateriju. Pritisak na upozorenje daje opciju ispravljanja ovog problema.

Za sada nije poznato da li će ova nova funkcija postati deo Android 8.1 verzije, kada ona bude ozvaničena ali se svakako radi o zanimljivom projektu kompanije Google, koji će se sigurno u nekom trenutku naći na Androlid uređajima.

Izvor: Android Authority

Coby Neregistrovan korisnik
Huawei P10 Lite, Android 7.0, EMUI 5.1, ponekad prikaze crvenu bateriju i upozorenje o aplikaciji koja lose utice na bateriju. Ima li slicnosti? Ili je to nesto skroz drugacije?

Nintendo za narednu godinu planira mnogo više Switch konzola

KGI: Potražnja za iPhone 8 modelom opada, iPhone X sve jači

10504
10505
10506
10507
10508
10509