Greška

Došlo je do greške.

Norveška je prva zemlja koja gasi FM radio i prelazi na digitalni

12.01.2017 09:25 | 7 Biznis IT
Norveška je prva zemlja koja gasi FM radio i prelazi na digitalni

FM radio možda danas nije važan kao što je nekada bio, ali nije još u otpunosti pao u zaborav - iako će se Novreška potruditi da se to i dogodi.

Norveška će biti prva država na svetu koja će ugasiti FM radio, jer će počevši od danas ugasiti FM radio i u potpunosti preći na digitalni radio. Tranzicija će danas početi od Bodoa, grada na krajnjem severu Norveške, a očekuje se da kompletan postupak tranzicije bude završen već do kraja ove godine.

Norveška je pokretala i FM radio i digitalno audio emitovanje (Digital Audio Broadcasting ili DAB) još od 1995. godine. Ipak, ministar kulture ove zemlje smatra da dalje podržavanje FM radio signala postaje preskupo. Nije lako dospeti do pet miliona ljudi koji su rasuti po bespućima ove zemlje. Sa druge strane, dodaje ministar, DAB će obezbediti korisnicima bolji izbor i unapređen kvalitet zvuka.

U ponudi će biti više od 20 nacionalnih kanala na DAB-u, umesto pet koliko se trenutno nudi. To se ne odnosi na lokalne stanice koje mogu nastaviti da emituju analogne signale ukoliko to žele.

Google želi da kupi SoundCloud za 500 miliona dolara

Izvor: Ubergizmo

vladat1 Član postova: 4379
DukeLander Moderators postova: 7909
... ima nesto i u novcima...
vddutina Član postova: 627
Nije sve u parama, Stopke.
stopke Član postova: 3855
Samo što to njih tamo mnogo ne zanima jer imaju prosečnu neto platu 10 puta veću od nas.
sasa predic Neregistrovan korisnik
Digitalizacija je ujedno i centralizacija, radi lakse kontrole podobnih i nepodobnih medija. Isto kao i kablovska televizija, nepodobni ce biti izbaceni i morace da budu dobri za vlast ako zele da dobiju licencu. Ima vise nivoa kontrole medija.

Apple-ov ključni dizajner Mac računara odlazi u Tesla motors

Ispravka problema sa baterijom na Facebook-u zahteva samo reset aplikacije?

10604
10605
10606
10607
10608
10609