Greška

Došlo je do greške.

Norton i Avast se spajaju u kompaniju vredosti do 8,6 milijardi dolara

12.08.2021 18:58 | 0 Biznis IT
Norton i Avast se spajaju u kompaniju vredosti do 8,6 milijardi dolara


Kompanije Norton i Avast, giganti u domenu sajber sigurnosti, spajaju se u jednu kompaniju. Vrednost ovog sporazuma se procenjuje na 8,1 do 8,6 milijardi dolara (u zavisnosti od odluke deoničara Avasta) i označiće apsorbovanje Avasta od strane Notrona.

Kako se dve kompanije budu spojile u jednu, NortonLifeLock i Avast deoničari veruju da ovo spajanje "ima ubedljivu stratešku i finansijsku logiku i predstavlja atraktivnu priliku za stvaranje novog Cyber Safety poslovanja za potrošače. Zahvaljujući ovom sporazumu, Norton platforma za sajber sigurnost će biti dostupna za više od 500 miliona korisnika.

 

Pogledajte još: Norton omogućava rudarenje kriptovaluta u Antivirus softveru


Nakon što se sporazum okonča, očekuju se neka ažuriranja za softverska rešenja obe kompanije. Norton proizvodi bi od saradnje sa Avastom mogli profitirati u segmentu privatnosti, dok bi Avast dobio neke od Nortonovih karakteristika identiteta u svom softverskom paketu. Još jedna mogućnost je da Avast postane besplatno rešenje, dok bi Norton nastavio da se plaća.

S obzirom na to da je Avast kupio AVG 2016. godine, to znači da je Norton ovim sporazumom kupio dve antivirus kompanije odjednom.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Honor Magic3 Pro+ krasi odličan dizajn, moćan sistem kamera

HONOR je objavio globalno lansiranje HONOR Magic3 Serije telefona

10604
10605
10606
10607
10608
10609