Greška

Došlo je do greške.

Nokia u pripremi ima dva 5G telefona

10.06.2019 13:50 | 0 Biznis IT
Nokia u pripremi ima dva 5G telefona


Iako implementacija 5G mreže ide sporo, analitičari tržišta očekuju da nova revolucionarna tehnologija poboljša globalnu prodaju pametnih telefona već u drugoj polovini 2019. godine. Zato i ne čudi da svaki veliki vendor (uz primetan izuzetak kompanije Apple) predviđa da će do kraja godine imati bar jedan 5G mobilni uređaj.

Neki su već objavili 5G-osposobljene uređaje u zemljama kao što su SAD i Južna Koreja, dok drugi imaju nešto drugačije prioritete. HMD Global, koji je zadužen za Nokia telefone, ostaje primarno fokusiran na prisustvo u američkom sistemu provajdera sa robusnim portfoliom uređaja od nižeg do srednjeg segmenta. Međutim, kompanija planira da uđe i u viši 5G segment, što potvrđuje nedavni sporazum sa Qualcommom.

Finski brend navodno cilja kasno treće ili rano četvrto tromesečje za onjavu 5G flegšipa sa Snapdragon 855 procesorom. Ovo se manje-više slaže i sa glasinama od pre nekoliko meseci, s tim što se tada sugerisalo na avgustovsku objavu.

 

Pogledajte još: Nokia 2.2 ozvaničen: Helio A22 čip, Android One


Možda i zanimljiviji deo najnovijeg izveštaja se odnosi na na takozvani "5G value flagship" telefon. Očekuje da će i telefoni iz srednjeg segmenta u nekom trenutku početi da implementiraju 5G konekciju. Nokia želi da bude pionir na ovom polju, a kompanija možda priprema model sa misterioznim Snapdragon 7kk čipsetom i 5G podrškom.

Ovo bi mogao biti Nokia 8.2 koji bi se pojavio u nekom trenutku tokom jeseni.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

TENAA otkriva ključne specifikacije Huawei Nova 5i telefona

Galaxy M40 izgledom podseća na Galaxy A60

10604
10605
10606
10607
10608
10609