Greška

Došlo je do greške.

Nokia menja direktore kako bi uspešno implementirali 5G tehnologiju mreža

22.11.2018 12:40 | 0 Biznis IT
Nokia menja direktore kako bi uspešno implementirali 5G tehnologiju mreža

 

Marc Rouanne-a, šefa mobilnih mreža kompanije Nokia, zameniće Tommi Uitto, Finac kojeg je kompanija opisala kao "stručnjaka za radio tehnologije". Francuz Rouanne je drugi izvršni direktor koji je napustio kompaniju Nokia u proteklih nekoliko sedmica nakon što je rukovodilac patentnog posla Ilkka Rahnasto podneo ostavku početkom prošlog meseca.

Nokia planira da integriše biznis grupe mobilnih mreža i fiksnih mreža u novu jedinicu pod nazivom Access Networks koja će imati predsednika, koji tek treba da bude imenovan. Mobilne mreže čine oko 30 procenata prihoda kompanije Nokia. Rouanne je bio zadužen za razvoj i prodaju novih 5G tehnologija u koje operateri tek počinju da ulažu.


Pogledajte još: Nokia 3.1 Plus u Kini od 22. novembra


"Kreiranjem jedinstvene organizacije Access Networks koja uključuje i fiksne i mobilne operacije, možemo poboljšati fokus naših kupaca, pojednostaviti našu upravljačku strukturu i efikasnije iskoristiti naš pun portfolio", rekao je izvršni direktor Rajeev Suri.

Uitto je vodio prodaju proizvoda za mobilne mreže, još od kad je Nokia kupila svog francusko-američkog konkurenta Alcatel-Lucent u 2016. godini za 15,6 milijardi evra. Rouanne se pridružio kompaniji Nokia iz Alcatel-Lucent-a 2008. godine.

Nokia je proteklog meseca pokrenula novi program rezanja troškova i ponovila ambicioznu prognozu profita, rekavši da bi potreba operatora za 5G mrežama ojačala korak u preostalom delu godine. Industrija mreža - u kojoj dominiraju Nokia, Ericsson (ERICb.ST) i kineski Huawei - pogođena je poslednjih par godina usporavanjem potražnje za postojećim 4G mrežama i sumnjama investitora oko toga kada će početi da izvlače dobit od 5G mreža.

Izvor: Reuters

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


 

Komentari

0 Dodaj komentar

Sada na vašem iPhone uređaju možete pozvati OK Google preko Siri asistenta

Huawei registrovao sklopive Mate F, Mate Flex, Mate Flexi i Mate Fold

10604
10605
10606
10607
10608
10609