Greška

Došlo je do greške.

Nokia, OnePlus, Oppo, Motorola i drugi podržavaće Android 12 dinamičke teme

12.11.2021 11:05 | 0 Mobile
Nokia, OnePlus, Oppo, Motorola i drugi podržavaće Android 12 dinamičke teme

 

Jedna od najupečatljivijih novih funkcija u Androidu 12 je automatski sistem tema Material You, koji menja izgled vašeg uređaja (konkretno, boje određenih elemenata interfejsa) na osnovu trenutne pozadine. Pod kodnim nazivom „Monet“, sistem tema je trenutno ekskluzivan za Google Pixel uređaje, ali sada znamo da barem neki proizvođači planiraju da podrže neku njegovu varijaciju.

Novo parče koda (koje je podelio Mishaal Rahman na tviteru) u Google-ovoj biblioteci Material komponenti, pod nazivom „Dodajte listu pratećih proizvođača dinamičkih boja“, otkriva neke od proizvođača koji će podržavati dinamičke sistemske teme. Trenutna lista uključuje Oppo, Realme, OnePlus, Vivo, Xiaomi, Motorola, Itel, Tecno Mobile, Infinix, HMD Global (Nokia), Sharp, Sony, TCL, Lenovo, Google i Roboelectric.

Google je već potvrdio da će kod za "Monet" biti dodat u AOSP, repozitorijum otvorenog koda za Android, negde nakon prvobitnog izdanja Androida 12. Međutim, još uvek je nejasno da li će neki proizvođači osim Google-a biti zainteresovani za podršku dinamičkih tema, jer mnogi od njih imaju Android skinove sa sopstvenim dizajnom, prenosi XDA-developers.

 

Ako ste propustili: Xiaomi počinje interno testiranje Android 12 za niz pametnih telefona

Glavna kvaka je u tome što palete boja generisane iz vaše pozadine mogu da se razlikuju od onoga što Google-ova "Monet" implementacija radi, pošto će proizvođači verovatno podesiti njegov algoritam za svoje uređaje. Takođe, kako je programer Kieron Quinn istakao na Tviteru, posedovanje liste OEM-a u biblioteci umesto Android API-ja može značiti da aplikacije neće podržavati nove proizvođače dok ne ažuriraju biblioteku Material komponenti u svom kodu.

Zanimljivo je da na listi nedostaje jedno ime: Samsung. Iako Samsungov One UI 4 Beta uključuje funkciju dinamičkih boja, trenutno nema dokaza da će se uključiti u biblioteku komponenti materijala, tako da ih barem neke aplikacije trećih strana neće koristiti. Međutim, moguće je da se na listu doda još proizvođača pre nego što ažuriranje Material komponenti bude spremno.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


TCL 205 sa zarezom vodene kapljice, velikom bradom i sistemom sa dve kamere pojavio se na renderima

Instagram nudi ogromne bonuse za objavljivanje na Reels-u

10104
10105
10106
10107
10108
10109