Greška

Došlo je do greške.

Nokia isporučuje Android Pie na budžetski Nokia 1

25.06.2019 17:21 | 0 Mobile
Nokia isporučuje Android Pie na budžetski Nokia 1


Kompanije HMD Global je najavila da je počela sa isporukom Android Pie ažuriranja na poslednji model koji još nije dobio ovaj softver, a koji je kompatibilan sa pomenutom verzijom Androida - Nokia 1. Telefon je deo Android Go familije, a nadogradnju na Pie je potvrdio Juho Sarvikas, CEO kompanije HMD.

Nokia 1 je objavljen početkom 2018. godine, kao jedan od kompanijinih najjeftinijih modela i jedan je od dva Go telefona kompanije HMD koji koriste Android Oreo. Nokia 2.1 je drugi model, a nedavno objavljeni Nokia 1 Plus stiže uz Android Pie od starta.

Go edicija Android Pie softvera uključuje neke izmene u odnosu na standardnu verziju, kao što je redizajnirani izgled mnogih komponenti korisničkog interfejsa. Tu su i poboljšanja specifična za Go platformu, kao što je kompaktnija veličina instalacije i brže podizanje sistema.

 

Pogledajte još: Nokia u pripremi ima dva 5G telefona


Sa objavom ovog ažuriranja, HMD Global je kompletirao isporuku Android Pie softvera tačno na vreme pred Android Q, koji uskoro stiže korisnicima. Nokia je, kao i prošle godine, jedan od Google partnera za Android Q beta program. Nokia 8.1 će verovatno biti jedan od prvih modela sa nadogradnjom na dolazeću verziju Androida.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Renderi kućišta za iPhone 11 Max ukazuju na dolazeće izmene dizajna

Oppo upozorava da prve kamere ispod ekrana neće nuditi najbolji kvalitet fotografija

10104
10105
10106
10107
10108
10109