Greška

Došlo je do greške.

Nokia 7.2 telefon bi mogao imati otključani bootloader

01.11.2019 17:24 | 0 Mobile
Nokia 7.2 telefon bi mogao imati otključani bootloader


HMD Global radi veoma dobar posao kada je u pitanju brzo donošenje ažuriranja na svoje Nokia telefone, ali nema preterano dobru reputaciju kod Android modera i hakera. Nokia telefoni su poznati po tome da su praktično neupotrebljivi kada je u pitanju root-ovanje i korišćenje ROM-ova zbog toga što su bootloaderi na telefonima zaključani.

Da stvar bude još gora, HMD Global je nekolilko puta ranije obećao da će ponuditi načine za otključavanje Nokia bootloadera, ali se ovo nije desilo. Ipak, izgleda da bi Nokia 7.2 mogao biti prvi model koji ima otključani bootloader, ali ostaje da se vidi da li je ovo omogućeno slučajno ili sa namerom.

Otkriveno je da je Nokia 7.2 bootloader izuzetno lagan za otključavanje i potencijalno instaliranje prilagođenog bootloadera ili ROM-a na telefon.

 

Pogledajte još: Qualcomm i HMD Global potpisali 5G patent sporazum


Jedina prepreka bi mogla biti to što HMD Global možda nije nameravao da Nokia 7.2 bude tako lak za hakovanje. Moguće je da je u pitanju greška koju će kompanija ispraviti preko zakrpe u narednim ažuriranjima. Ipak, nema sumnje da bi mnogim entuzijastima bilo zanimljivo da vide da li je ovo početak pojave Nokia telefona koji mogu da se otključavaju.

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Kingston predstavio novi KC600 SATA SSD

Chrome 79 Beta postavlja temelje za VR i AR na vebu

10104
10105
10106
10107
10108
10109