Greška

Došlo je do greške.

Nissan otvorio pogon za razvoj baterija za EV koje bi mogle značajno da obore cenu električnih automobila

10.04.2022 11:42 | 0 Biznis IT
Nissan otvorio pogon za razvoj baterija za EV koje bi mogle značajno da obore cenu električnih automobila

 

Nissan je u petak predstavio fabriku za proizvodnju prototipa za laminirane potpuno čvrste baterije - tehnologiju koja potencijalno menja igru i koju se japanski proizvođač automobila nada da će izbaciti na tržište 2028.

Novi objekat se nalazi u okviru Nissanovog istraživačkog centra u prefekturi Kanagava. Nissan će koristiti objekat za proučavanje materijala, dizajna i proizvodnih procesa koje će koristiti za proizvodnju prototipa solid-state baterija. Zatim, kompanija planira da uspostavi pilot proizvodnu liniju u svojoj fabrici u Jokohami u fiskalnoj 2024.

Potpuno čvrste (solid-state) baterije mogle bi znatno pojeftiniti električna vozila. Nissan veruje da sa potpuno čvrstim baterijama može da dostigne 75 dolara po kWh u fiskalnoj 2028. i 65 dolara po kWh nakon toga. To bi dovelo EV na isti nivo troškova kao vozila na benzin, javlja Pocket-Lint.

Nissan očekuje da će koristiti potpuno poluprovodničke baterije u širokom spektru EV segmenata, uključujući kamione, s obzirom na sve prednosti. Oni nude gustinu energije oko dvostruko veću od konvencionalnih litijum-jonskih baterija, znatno kraće vreme punjenja i mogu se napraviti od jeftinijih materijala.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Suosnivač PayPala potresao svet finansija svojim predviđanjem da će cena bitkoina porasti 100 puta!

Dimensity 1300 - stigao je gamechanger iz Mediateka

10604
10605
10606
10607
10608
10609