Greška

Došlo je do greške.

Nintendo Switch Pro možda stiže tek krajem 2023

09.08.2022 10:07 | 0 Games
Nintendo Switch Pro možda stiže tek krajem 2023

Pre nego što se pojavila verzija Nintendo Switch konzole sa OLED ekranom, fanovi su mislili da je najzad vreme za “Pro” verziju ovog prenosivog sistema. Nakon toga, nadali su se da će se do kraja ove godine pojaviti ta profesionalna verzija, ali kako prenosi Gizchina, Nintendo Switch Pro još uvek nije spreman i mogao bi se pred publikom pojaviti kasnije nego što je iko mislio.

Neumitna popularnost

Nintendo Switch jedna je od najpopularnijih konzola svih vremena. Pre samo nekoliko dana objavljeni su finansijski izveštaji ove kompanije koja je potvrdila kako je od samog početka prodato više od 111 miliona primeraka ovog gejming sistema, što Switch stavlja na visoko treće mesto najprodavanijih konzola ove kompanije, tik iza GameBoy sa 118 miliona prodatih primeraka i DS sa neprikosnovenih 154 miliona prodatih primeraka.

Nintendo

Da postavimo ovo u malo drugačiju perspektivu i u rangiranje uključimo i druge proizvođače. Na prvom mestu je svakako legendardni PlayStation 2, dok konzola prethodne generacije kompanije Sony, PlayStation 4 ima 117 miliona prodatih primeraka. Switch je na petom mestu najprodavanijih konzola svih vremena, Sony je jedini takmac, dok najpopularnija konzola kompanije Microsoft, Xbox 360, ima prodatih “svega” 85 miliona primeraka.

Zbog čega “davimo” sa podacima o popularnim konzolama? Zato što Switch nije najpopularniji na našim prostorima, primat je kod nas uvek odlazio na stranu PlayStation i donekle XBox konzola. Ali, Switch je sve samo nepopularan i nije ni čudo što se već neko vreme šuška o tome da li će i kada će se pojaviti “Pro” varijanta.

Bowser

Još godinu dana

Originalni Nintendo Switch izdat je zajedno sa Legend of Zelda: Breath of the Wild, jednom od najpopularnijih video igara za ovaj sistem. Prvobitno se mislilo da će se isto dogoditi i sa “Pro” verzijom koja će se izdati uz nastavak legendarne Zelde. Po svemu sudeći, ništa od toga, pa ćemo na Nintendo Switch Pro morati da sačekamo do samog kraja 2023. godine, a možda ćemo zagaziti i u narednu godinu. Ma, samo da bude dobar.

Tesla automobili ipak nisu toliko dobri vozači kao što reklame kažu

Čipovi menjaju fitnes narukvice i prate vaše zdravlje

10404
10405
10406
10407
10408
10409