Greška

Došlo je do greške.

Nintendo Switch Pro bi mogao biti predstavljen uskoro sa 7-inčnim OLED ekranom, DLSS podrškom

27.05.2021 20:18 | 0 Games
Nintendo Switch Pro bi mogao biti predstavljen uskoro sa 7-inčnim OLED ekranom, DLSS podrškom


Nintendo Switch konzola je stara već četiri godine, a uskoro se očekuje da će dobiti zamenu. Nezvanični naziv nove konzole je Nintendo Switch Pro i očekuje se da će biti predstavljena za nekoliko nedelja, pre E3 sajma koji se održava sredinom juna, prema navodima izvora koji je govorio za Bloomberg.

Vremenski okvir ove objave će partnerima kompanije Nintendo (kao i samoj kompaniji) omogućiti da tokom E3 gejming konferencije prikažu svoje predstojeće igre.

Ipak, očekuje se da će potencijalni kupci morati da sačekaju neko vreme kako bi dobili novu konzolu. Nintendo Switch Pro će, prema nekim navodima, biti teško pronaći u prodaji pre praznične sezone krajem godine. Razlog za ovo je, naravno, globalna nestašica čipova.

Kada su u pitanju specifikacije, sugeriše se da će nova Nintendo konzola imati 7-inčni Samsung OLED displej (poboljšanje u odnosu na 6.2-inčni LCD na aktuelnom modelu). Pretpostavlja se da će Nintendo zadržati 720p rezoluciju, kako bi omogućio duži radni vek baterije.

 

Pogledajte još: Nintendo bi mogao objaviti ažuriranu Switch konzolu sa većim Samsung OLED ekranom


Prenosiva konzola bi trebalo da dobije moćniji Nvidia čipset, sa podrškom za DLSS. Ovo će omogućiti povećanje video izlaza na 4K kada je uređaj povezan. Veruje se da će DLSS biti u najvećoj meri dostupan za novije naslove, ali bi mogao biti portovan i na popularnije starije igre.

Prema navodima, Nintendo Switch Pro bi mogao imati cenu veću od 300 dolara koliko je po objavi koštao originalni Switch. Originalna Switch konzola više neće biti u ponudi nakon objave Pro modela, ali će Nintendo zadržati Switch Lite od 200 dolara kao jeftiniju alternativu.

Izvor: Bloomberg

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Nintendo bi mogao objaviti ažuriranu Switch konzolu sa većim Samsung OLED ekranom

Najkorisnija aplikacija za Motorola telefone

Dobar gejming monitor za 300€ - LG 27GN600 recenzija (video)

10404
10405
10406
10407
10408
10409