Nintendo Switch pretvoren u samostalni Linux PC (video)

Uvek je zabavno videti kako hardver pokreće softver za koji nije dizajniran, kao što je ovde slučaj

Nakon što nam je pokazao exploit koji omogućava da se Linux ubaci na Nintendo Switch konzolu, fail0verflow nam sada donosi novi video koji pokazuje samostalni GNU/Linux operativni sistem koji se pokreće na Nintendovoj konzoli.Video pokazuje Switch koji pokreće KDE Plasma desktop okruženje, zajedno sa opcijama unosa preko dodira, internet konekcije i 3D grafike. On-screen tastatura omogućava unos teksta, multitouch podrška omogućava funkcije kao što su pinch-to-zoom da rade u pregledaču. Osvetljenje ekrana se može podešavati, a ekran se jednostavnim dodirom može probuditi.

Iako fail0verflow video pokazuje da se Linux-bazirani operativni sistem može pokretati na Nintendo Switchu, ovo nije nešto što se lako može implementirati od kuće. Nintendo ne obezbeđuje lak način ubacivanja prilagođenog firmwarea u svoju najnoviju konzolu, a fail0verflow nije objavio instrukcije ili detalje kako da se Linux instalira.Ipak, uvek je zabavno videti kako hardver pokreće softver za koji nije dizajniran, kao što je ovde slučaj.Izvor: Liliputing

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi