Nintendo sprema i SNES Classic Edition

Sajt kaže da je ovaj uređaj koji je trenutno u razvoju glavni razlog zašto Nintendo više ne proizvodi NES Classic, uprkos tome što se praktično svuda rasprodaju

Nakon što je nedavno penzionisao NES Classic Edition, Nintendo navodno radi na mini verziji konzole. SNES Classic Edition kako će najverovatnije biti nazvana, očekuje nas negde krajem godine, navodi Eurogamer. Sajt kaže da je ovaj uređaj koji je trenutno u razvoju glavni razlog zašto Nintendo više ne proizvodi NES Classic, uprkos tome što se praktično svuda rasprodaju zbog velike potražnje.
NES Classic je pokrenut u novembru prošle godine kao minijaturna verzija konzole iz 1983. godine. To je u suštini emulator u plug-and-play kutiji koji sadrži 30 unapred instaliranih klasičnih igara kao što su Super Mario Bros. 1-3, Castlevania, Donkey Kong, Final Fantasy, Punch-Out!! i Metroid. Nakon pokretanja uređaj se pokazao mnogo popularnijim nego što se očekivalo pa je Nintendo objavio da je prodao do februara preko milion i po primeraka. SNES Classic Edition će zauzeti sličan pristup kao prethodnik, sa brojnim preinstaliranim igarama.
Proizvodnja Nintendo Switch konzole košta 257 dolara
Izvor: Eurogamer

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi