Nintendo priznao da je odustao od Vitality senzora

Wii Vitality Sensor prikazan je na E3 sajmu 2009. godine. Ova periferija bila je zamišljena tako da prati puls igrača i druge biometrijske podatke i da prema tome usklađuje dešavanja u igri. Nintendo od tada faktički nije spominjao Vitality senzor, a predsednik kompanije Satoru Ivata je potvrdio ono što su mnog

Wii Vitality Sensor prikazan je na E3 sajmu 2009. godine. Ova periferija bila je zamišljena tako da prati puls igrača i druge biometrijske podatke i da prema tome usklađuje dešavanja u igri. Nintendo od tada faktički nije spominjao Vitality senzor, a predsednik kompanije Satoru Ivata je potvrdio ono što su mnogi analitičari pretpostavljali: uređaj je “mrtav.” Najveći problem, prema Ivati, bio je taj što uređaj nije mogao da radi sa svim testiranim subjektima. On ističe da je Vitality radio kod 90% igrača koji su ga testirali, ali da kompanija nikako nije mogla da učini da uređaj radi i kod preostalih 10%. Ivata je rekao da bi uređaj mogao da pusti u prodaju samo ukoliko bi radio kod 99,9% subjekata, što nije postignuto. Sada posle više od četiri godine od prikazivanja, Nintendo je usredsredio svoju pažnju na neke druge stvari. U međuvremenu, pojavio se nemali broj uređaja koji prate biometrijske informacije, kao što su Fitbit i Fuelband, a zanimljivo će biti videti novi Xbox One sa biometrijskim Kinect senzorom, a nagađa se da bi i Steam Box uređaji mogli da detektuju promene raspoloženja.  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi