Nintendo daje Nvidiji ugovor za NX konzolu

Nakon što je AMD postao moćan igrač na tržištu konzola, verovalo se da će njihov GPU naći mesta i unutar Nintendove NX konzole

Nakon što je AMD postao moćan igrač na tržištu konzola, verovalo se da će njihov GPU naći mesta i unutar Nintendove NX konzole. Ipak, japanska kompanija je dala prednost Nvidiji. Kako u svom izveštaju navodi Eurogamer, Nintendo NX će biti baziran na Tegra čipsetu. Ukoliko je Eurogamer u pravu, sva snaga će se nalaziti u kontrolerima, a ne u osnovnoj radnoj stanici. NX konzola će koristiti kertridže umesto diskova, a preporučena veličina kertridža će biti 32 GB. To je malo u poređenju sa nekim modernim igrama, pa Nintendo mora da razmišlja o nekoj formi kompresije.
Nintendo NX neće imati kompatibilnost unazad sa prethodnim Wii ili Wii U naslovima, jer nova konzola neće pokretati Android već Nintendov sopstveni operativni sistem. On neće imati dovoljno snage da emulira ništa drugo. Čipset NX konzole će koristiti ARM quad-core Cortex-A57 klaster sa Nvidia Project Denverom sledeće generacije. NX konzola se ne očekuje pre sledeće godine pa će verovatno koristiti 14 nm tehnologiju.
Nintendo odložio Pokemon Go Plus pribor za septembar
Izvor: Eurogamer

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi