Nikon otkazao DL seriju kompaktnih fotoaparata

Ovo je veliki udarac za Nikon jer nema šta da ponudi u mirrorless segmentu a isto tako nema ništa ni u premium kompaktnom segmentu.

Nikon je kreirao DL seriju premium kompaktnih fotoaparata kako bi se takmičio protiv kompanija Sony i Panasonic u ovom segmentu. Međutim, čini se da su stvari krenule po zlu. Nikon je trebalo da pokrene DL seriju u junu prošle godine ali je zbog nekih problema sve odloženo. Ipak, kompanija je sada odlučila da u potpunosti otkaže DL seriju.
Odlaganje je koštalo skupo Nikon jer su svi njegovi rivali u to vreme objavili nove premium modele. Tržište je već bilo zagrejano, a imajući u vidu dodatnu konkurenciju , Nikon verovatno misli da ovaj poduhvat ne bi bio previše profitabilan pa je odlučio da odustane od DL serije.
Nikon DL premium serija je trebalo da sadrži tri modela sa senzorima od 20,8 megapiksela, a serija je trebalo da ima zoom i superzoom modele. Odluka Nikona da ubije DL seriju dolazi u vreme velikih problema za kompaniju jer se ona nalazi usred restruktuiranja. Ovo je veliki udarac za Nikon jer nema šta da ponudi u mirrorless segmentu a isto tako nema ništa ni u premium kompaktnom segmentu.
Najstariji Nikon fotoaparat na aukciji prodat za 406.000 dolara
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi