Nikon: menjati koncept kamera u cilju odbrane od smartfona

Predsednik kompanije Nikon Makoto Kimura izrazio je želju da razvije specijalno dizajnirane proizvode koji bi se suprotstavili popularnosti fotografisanja smartfonima. "Rapidan rast mobilnih uređaja je promena u poslovnom okruženju koja je takva kakva jeste. Naš zadatak je da idemo napred i pronađemo odgovor koji ć

Predsednik kompanije Nikon Makoto Kimura izrazio je želju da razvije specijalno dizajnirane proizvode koji bi se suprotstavili popularnosti fotografisanja smartfonima. “Rapidan rast mobilnih uređaja je promena u poslovnom okruženju koja je takva kakva jeste. Naš zadatak je da idemo napred i pronađemo odgovor koji će to promeniti” rekao je on u intervjuu za Bloomberg. Kimura nije želeo da govori o detaljima, ali je nagovestio da bi Nikon mogao da razvije radikalno različite proizvode kako bi se održao u borbi sa konkurentima koji su drugačiji. “Želimo da kreiramo proizvod koji će promeniti koncept kamere. To može biti ne-kamera potrošački proizvod” rekao je on. Ovde ćemo dodati da je upravo Nikon prvi proizvođač koji je razvio kameru baziranu na Androidu koja nosi naziv Coolpix S800c.
Nikon kamera smartfon

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi