Greška

Došlo je do greške.

Niko neće matične ploče, ponuda velika, cene padaju

17.05.2021 18:17 | 0 Hardver
Niko neće matične ploče, ponuda velika, cene padaju
 
Situacija na tržištu PC komponenti je daleko od idealne. Hronična nestašica i rast cena hardvera, posebno grafičkih karti i hard diskova, odvraća veliki broj krajnjih korisnika od kupovine novog računara ili nabavke novije generacije komponenti za “upgrejd” postojećih računara. Situacija sa centralnim procesorima se donekle popravila, ali je i dalje pravi podvig dokopati se iole bolje gejming grafičke karte.
 
Za razliku od procesora, grafičkih karti ili velikih diskova, druge komponente su manje tražene poput matičnih ploča. Otuda su se prodavci i proizvođači setili da grafičke karte prodaju u kompletima sa matičnim pločama kako bi pogurali prodaju komponenti sa slabijom prođom. Međutim, velikom broju kupaca matična ploča uopšte nije potrebna, iako je u takvim situacijama cena zaista povoljna.
 
 

Pogledajte još: DDR5, PCIe 5.0 – Intel Core i9 12900K stiže u novembru

 
 
Sa druge strane ovakav vid kupovine se može isplatiti jer em grafičku kartu u paketu dobijate odmah bez čekanja, em je povoljnije cene nego kada je kupujete posebno i na kraju ostaje vam matična ploča po super ceni koju možete prodati preko oglasa. Tokom vremena sve je više matičnih ploča na oglasima i to novih, nekorišćenih po primamljivim cenama, što je svakako dobra situacija za pojedinačne korisnike.
 
Prema poslednjim informacijama koje stižu iz redova proizvođača opreme, tražnja za grafičkim kartama je još uvek ogromna i nastaviće sa rastom do kraja godine, dok se sa druge strane matične ploče manje traže i predviđa se dalji pad prodaje od 10-15%.
 
Izvor: Digitimes
 
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 

Leica traži novog partnera za pametne telefone, pogledi uprti u Xiaomi i Honor

Najavljen Sharp AQuos R6 sa ekranom od 240Hz i ogromnim Leica senzorom od 1 inča!

10203
10205
10206
10207
10208
10209