Greška

Došlo je do greške.

NextDNS će poboljšati DNS sigurnost i privatnost u Firefoxu

18.12.2019 17:20 | 0 Software/Web
NextDNS će poboljšati DNS sigurnost i privatnost u Firefoxu


Mozilla je objavila da je sklopila partnerstvo sa NextDNS-om, kako bi poboljšala ptivatnost i sigurnost svojih korisnika. NextDNS se pridružuje Cloudflare-u kao član Firefoxovog Trusted Recursive Resolver (TRR) programa, koji je objavljen kako bi se ojačala DNS sigurnost i privatnost.

Domain Name Systems (DNS) određuje koji IP će preusmeriti u korisnikov browser, zasnovano na URL-u koji se ukuca. Ova stara tehnologija ima određene mane, među kojima je i to da DNS provajderi znaju šta korisnik pretražuje ili mogućnost da neko sa strane presretne zahtev i usmeri pregledač na drugo mesto (mnoge DNS-zasnovane roditeljske kontrole koriste ovu tehniku za blokiranje pristupa sajtovima).

 

Pogledajte još: Mozilla ažurira Firefox Reality novim funkcijama


NextDNS, kao deo Trusted Recursive Resolver (TRR) programa, mora da se povinuje nekim pravilima koje je Mozilla zacrtala. Među njima je i to da se podaci mogu koristiti samo za rukovanje servisom i da se moraju obrisati nakon 24 časa. TRR takođe navodi da se podaci ne mogu prodavati, licencirati drugima, što dodatno osigurava privatnost korisnika.

Mozilla ističe da se raduje dodavanju većeg broja partnera u svoj TRR program, kako bi poboljšala DNS sistem u 21. veku funkcijama sigurnosti i privatnosti kakve korisnici i očekuju.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Redmi Note 7 dobija Android 10 mesec dana pre planiranog rasporeda

Šta sve može Galaxy Watch Active2?

10504
10505
10506
10507
10508
10509