Greška

Došlo je do greške.

Nexo i Mastercard predstavili platnu karticu baziranu na kriptovalutama

14.04.2022 12:49 | 0 Biznis IT
Nexo i Mastercard predstavili platnu karticu baziranu na kriptovalutama

 

Voleli ih ili ne voleli, kriptovalute su tu, a čini se da će i biti tu u budućnosti. Stavljanje jačeg fokusa na digitalne valute je takođe jedna od tendencija koja nas najverovatnije očekuje u budućnosti, pogotovo imajući u vidu informacije da zemlje poput Kine uveliko testiraju upotrebu digitalne valute svoje zemlje, u ovom slučaju juana.

Iako kripto nije isto što i digitalni novac, tendencije govore o dugoročnom ostanku ovakvih rešenja, a još jedna jasna indikacija da se svet kreće u tom smeru stigla je juče. Zajmodavac u kriptovalutama, kompanija Nexo, objavila je kako je sklopila partnerstvo sa kompanijom Mastercard kako bi svetu predstavila prvu platnu karticu koja se bazira na korišćenju kriptovaluta prilikom ostvarivanja novčanih transakcija. Dakle, kriptovalute najzad ulaze u mejnstrim.

Kompanija Nexo navodi kako će ova kartica, koja će prvobitno biti dostupna u određenim evropskim zemljama, dozvoljavati korisnicima da troše svoj novac bez potrebe da prethodno prodaju svoja digitalna sredstva u vidu kriptovaluta poput Bitcoin-a. Suštinski, kriptovaluta će na ovim karticama služiti kao neka vrsta zaloga ili jemstva prilikom odobravanja kredita.

 

Ako ste propustili: Mastercard će od ove godine omogućiti i plaćanje kriptovalutamaDalje, ovakva kartica biće povezana sa linijom kredita koju omogućava kompanija Nexo, a koja se može koristiti kod 92 miliona prodavaca širom sveta gde je moguće koristiti i Mastercard kartice. Sve ovo će omogućiti investitorima da potroše do 90 posto vrednosti kriptovaluta u njihovom posedu. Uz to, na ovoj kartici neće biti nikakvih mesečnih nadoknkada za održavanje računa, a neće biti ni FX nadoknada za iznose do 20.000 evra na mesečnom nivou.

Na kraju, neće biti ni ograničenja vezanih za to koliki iznos korisnik želi da uzme ili potroši sa svog računa, dok se kamata plaća samo na onaj deo kredita koji se zapravo iskoristi, dok će kamata ostati 0 posto za sve one korisnike koji će održavati odnos kredita i vrednosti na ispod 20 posto, javlja Reuters.

Prema rečima Raža Damodarana (Raj Dhamodharan), “Kompanija Mastercard prepoznala je da digitalne valute prave revoluciju u svetu finansija”. Tako se čini i nama, a dokle će se cela priča razviti ostaje da vidimo.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Samsung osvojio 71 nagradu za dizajn

HONOR u Srbiji lansirao HONOR Magic4 Lite 5G – u periodu pretprodaje na poklon HONOR Choice Earbuds X slušalice

10604
10605
10606
10607
10608
10609