Greška

Došlo je do greške.

New York Times: Samsungovi inženjeri ne mogu da reše problem koji je doneo Galaxy Note7

13.10.2016 09:52 | 14 Mobile
New York Times: Samsungovi inženjeri ne mogu da reše problem koji je doneo Galaxy Note7

Čak i nakon što je zaustavljena proizvodnja Galaxy Note7 telefona i primerci su na putu ka Samsungu u protivpožarnim kutijama, pitanje kako je sve krenulo naopako još uvek nije dobilo odgovor.

Kada je pokrenut prvobitni opoziv telefona 2. septembra, kompanija je saopštila da je pronašla problem i da se on sastoji u neispravnim baterijama. Međutim, sada kada je najavljen kraj proizvodnje, nema ni pomena o tome šta bi moglo da predstavlja problem.

Izveštaj koji donosi New York Times ukazuje na to da uprkos tome što je rešenje problema dodeljeno stotinama zaposlenih inženjera, oni nisu bili u stanju da "proizvedu" spontani dim, što je stvar za koju većina kupaca tvrdi da se dešava.

Video koji je objavio Associated Press pokazuje ženu u Honoluluu sa njenim Galaxy Note 7 telefonom koji je počeo da se puši. Početni opoziv bio je fokusiran na baterije koje je izradilo Samsungovo SDI odeljenje, i došao je uz ažuriranje softvera koje je ograničilo punjenje, ali je jasno da to nije rešilo problem. Iako se spekuliše da je problem oko USB-C kablova i brzog punjenja, još uvek niko ne zna tačno šta je u pitanju.

U intervjuu za Times, Park Čul-Van bivši direktor Center for Advanced Batteries pri Elektronskom tehnološkom insititutu u Koreji, rekao je da na osnovu regulatornih dopisa i razgovora sa inženjerima, može da se kaže da je sve u redu sa baterijama i da one nisu problem.

Samsung objavio izvinjenje i dao sigurnosnu preporuku za korisnike Galaxy Note7 telefona

Izvor: Engadget

Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Oktobarska bezbednosna nadogradnja zakrpila sve verzije Windowsa

Samsung napušta Note brend?

10104
10105
10106
10107
10108
10109