Greška

Došlo je do greške.

Netflix uvodi jeftinu pretplatu sa reklamama, partner za taj posao je Microsoft

14.07.2022 18:36 | 0 Biznis IT
Netflix uvodi jeftinu pretplatu sa reklamama, partner za taj posao je Microsoft

Netflix je juče zvanično objavio da će partner za novu jeftinu pretplatu sa reklamama biti kompanija Microsoft. Najavljeno je da će Microsoft doneti tehnologiju za globalno oglašavanje, kao i da će biti partner za prodaju kada se bude pojavila jeftina pretplata.

Više reklama, znači više para… pardon, bolje iskustvo za vas

Netflix COO Greg Piters je izjavio da je partnerstvo tek u začetku i da ima još mnogo posla, ali da je cilj za duge staze postavljen i jasan: više izbora za pretplatnike i premijum iskustvo za oglašivače. Ne znamo za vas, ali svaki put kada neko proba da nam proda priču da će uvođenje reklama u bilo koji servis da omogući više izbora i bolje iskustvo za nas, ne deluje da će išta dobro da bude na kraju.

Reklame za Xbox

I Microsoft se odmah pohvalio na svom zvaničnom blogu oko novog partnerstva, kao i da će ove dve kompanije raditi da donesu reklame u Netflix ekosistem. Pored Netflix platforme, Microsoft izgleda planira da „obogati“ svoju Xbox platformu reklamama, jer što da ne. Black Mirror deža vu?

a532c50301a546e59304de119e586add.jpg

Netflix pronašao još jedan kanal za profit

Netflix je platforma kojoj ne ide baš sve po planu otkako se situacija sa koronom smirila. Ljudi su počeli da izlaze napolju, putuju i rade sve ono što bi radili umesto da su u karantinu kod kuće, griskajući kokice i gledajući užegle serije i filmove na Netflix platformi. Planovi za bogaćenje su pali u vodu, pa je kompanija tokom maja meseca najavila nižu pretplatu koja će uključivati reklame. Znajući Netflix, prvo će klasična pretplata malo da poskupi, a onda će ta jeftinija da bude po ceni one koju sad plaćamo.

Iako Neflix nije zvanično objavio dan kada će nova pretplata početi, šuška se da bi to moglo da se desi do kraja 2022. godine. Nadamo se da će svih 222 miliona pretplatnika i još toliko onih koji se grebu za naloge konačno da se pobuni, jer je ova platforma od najbolje za kratko vreme došla do statusa: „a što beše ja ovo plaćam“?

Netflix katalog

Partnerstvo

Microsoft je logičan partner za reklame, jer poseduju globalnu platformu za serviranje istih. Pored toga, ne treba da zaboravimo da je Xbox 360 bio prva konzola koja je imala HD Netflix striming aplikaciju. Koga god da su izabrali, reklame su bolna tačka svih korisnika, pa bi sve bile dočekane na nož. Nadamo se samo da će da im ide bolje nego sa Windows operativnim sistemom.

Pogledajte novi trejler za novu The Lord of The Rings seriju

Samsung predstavio najbržu GDDR6 memoriju do sada

10604
10605
10606
10607
10608
10609