Netflix: piraterija je pripremila korisnike interneta za nas

Rid Hastings je jasno poručio da su nakon više godina angažovanja u pirateriji, španski korisnici interneta sada bolje pripremljeni za njihov servis

Kako se Netflix priprema za dugoočekivano pokretanje u Španiji, direktor ove kompanije je umanjio značaj koji piraterija ima na njihov servis. Rid Hastings je jasno poručio da su nakon više godina angažovanja u pirateriji, španski korisnici interneta sada bolje pripremljeni za njihov servis. Godinama se industrija zabave žalila na stanje na španskom tržištu, a ova zemlja je redovno opisivana kao utočište pirata. Deo problema ipak leži i u nedostatku legalnih alternativa, a prve glasine da Netflix stiže su se pojavile još 2011. godine. Sada, četiri godine kasnije, Netflix je potvrdio da će biti pokrenut u Španiji ove godine. Govoreći za El Mundo, Netflix CEO Rid Hastings je rekao da je uzbuđen zbog pokretanja servisa i veruje da će biti jedan od njihovih najboljih. Takođe je poručio da se ne boji piraterije već da ima mnogo da joj zahvali.
“Možete to zvati problemom, ali istina je da je piraterija kreirala javnost koja sada gleda sadržaj na internetu” poručio je Hastings.
The Pirate Bay obezbedio šest rezervnih domena
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi