Netflix dominira internetom, BitTorrent na petom mestu

Kada se svi saobraćaji iz izvora širom sveta kombinuju, Netflix izlazi kao jasan pobednik sa 13,75% ukupnog udela u saobraćaju

 
Skoro 14% ukupnog internet saobraćaja širom sveta generiše Netflix, govore novi podaci iz kompanije Sandvine. To čini da streaming gigant predstavlja dominantni izvor saobraćaja. BitTorrent je naveden na petom mestu, i on se u velikoj meri generiše putem saobraćaja iz Azijsko-pacifičkog regiona, gde ovaj protokol za deljenje datoteka čak i bije Netflix-a.
Tokom godina smo pažljivo pratili različite izveštaje o promenama u Internet saobraćaju, posebno u odnosu na BitTorrent.
Mnogi od njih dolaze iz Canadian broadband management kompanije Sandvine, koji se često fokusira na popularnost različitih vrsta saobraćaja u određenim regionima.
Pogledajte još: Facebook je samo ove godine obrisao preko milijardu i po lažnih naloga
To je takođe bio slučaj pre nekoliko nedelja kada je njihov izveštaj otkrio koji izvori najviše prave i preuzimaju saobraćaj u različitim regionima sveta. On je otkrio da je BitTorrent još jako žilav.
Međutim, ono što se nije otkrilo je, koji izvori saobraćaja troše najveći promet širom sveta kada se kombinuje i odlazni i dolazni saobraćaj. Ovaj širi pregled je nedostajao i u ranijim izveštajima, ali u novom ažuriranju Sandvine sada ispunjava ovu rupu.
saobraajtaabela.jpg
Kada se svi saobraćaji iz izvora širom sveta kombinuju, Netflix izlazi kao jasan pobednik sa 13,75% ukupnog udela u saobraćaju. Streaming giganta slede HTTPS Media podaci (12,25%) i YouTube (10,51%).
BitTorrent se nalazi na petom mestu sa 4,10% ukupnog internet saobraćaja na globalnom nivou, najvećim delom generisan iz EMEA (Evropa, Bliski istok i Afrika) i APAC (Asia-Pacific) regiona.
Izvor: torrentfreak
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi