Greška

Došlo je do greške.

Netflix će naplaćivati 7 do 9 USD mesečno za pretplatu sa reklamama

29.08.2022 12:47 | 0 Software/Web
Netflix će naplaćivati 7 do 9 USD mesečno za pretplatu sa reklamama

Kako prenosi Bloomberg, umesto 7, novi Netflix paket sa reklamama mogao bi da košta 9, umesto 7 dolara, koliko je najavljivano. Ova cena je jako bliska onoj od 9,99 dolara koliko sada košta najniži paket u SAD, odnosno 7,99 evra kod nas.

Postojeći najjeftiniji paket će tako biti samo 99 centi skuplji od onog sa reklamama, i ostaće na 480p strimu. Za one koji ne prate, 1080p paket u SAD košta 15,49 USD, odnosno 9,99 eura kod nas i omogućava simultano gledanje za 2 ekrana. Cena za 4K+HDR paket je 19,99 dolara za 4 profila koji mogu simultano da gledaju sadržaj, odnosno 11,99 evra kod nas.

Naravno, Bloomberg napominje da se cene mogu menjati, ali verujemo da ako bude tako, Netflix će verovatno podići cene svih pretplata, tako da razlika bude osetna.

Netflix

Za sada nema zvaničnih informacija o ceni pretplate sa oglasima. Međutim, priča se i da će se reklame pojavljivati pre i tokom emisija i filmova. Očigledno, Netflix planira da proda približno četiri minuta oglašavanja po satu, što je otprilike malo više nego što Google radi sa YouTube. Cilj ove pretplate nije jednostavno da korisnicima pruži pristupačniju opciju, već da se pronađu alternative za prihodovanje.

Deluje da gledaoci neće imati opciju da preskaču oglase ili pristupe kontrolama reprodukcije dok se reklame vrte. Međutim, Netflix planira da ograniči ciljane oglase i potrudi se da se oglasi ne ponavljaju previše.

Naravno, pretplata sa oglasima Netflix će takođe imati više ograničenja od skupih paketa. Netflix ne planira da dozvoli korisnicima da preuzimaju TV emisije i filmove, kako korisnici ne mogu da čuvaju sadržaj na svojim telefonima ili računarima.

Netflix paket

Sve je u profitu

Razlog za novi nivo pretplate je povećanje profita i privlačenje više kupaca. Na kraju krajeva, kompanija je izgubila veliki broj svojih pretplatnika i nekome se u kancelariji upalila crvena lampica. Netflix, sa druge strane krivi deljenje naloge i konkurenciju, ali je činjenica da Netflix već dugo vremena ne menja svoj poslovni plan.

Microsoft će pomagati kompaniji Netflix sa svojom platformom za oglašavanje, a nadamo se da će cena Netflix paketa sa reklamama ostati na 7 dolara, što bi bila prednost u odnosu na Disney+ koji je nedavno predstavio svoj oglasni paket sa cenom od 7,99 dolara.

Sve što treba da znate o Artemis 1 misiji koja poleće danas

Kompanija be quiet! slavi 20. godišnjicu sa potpuno novim FX proizvodima

10504
10505
10506
10507
10508
10509