Greška

Došlo je do greške.

Netflix dominira internetom, BitTorrent na petom mestu

18.11.2018 18:00 | 12 Software/Web
Netflix dominira internetom, BitTorrent na petom mestu

 

Skoro 14% ukupnog internet saobraćaja širom sveta generiše Netflix, govore novi podaci iz kompanije Sandvine. To čini da streaming gigant predstavlja dominantni izvor saobraćaja. BitTorrent je naveden na petom mestu, i on se u velikoj meri generiše putem saobraćaja iz Azijsko-pacifičkog regiona, gde ovaj protokol za deljenje datoteka čak i bije Netflix-a.

Tokom godina smo pažljivo pratili različite izveštaje o promenama u Internet saobraćaju, posebno u odnosu na BitTorrent.

Mnogi od njih dolaze iz Canadian broadband management kompanije Sandvine, koji se često fokusira na popularnost različitih vrsta saobraćaja u određenim regionima.


Pogledajte još: Facebook je samo ove godine obrisao preko milijardu i po lažnih naloga


To je takođe bio slučaj pre nekoliko nedelja kada je njihov izveštaj otkrio koji izvori najviše prave i preuzimaju saobraćaj u različitim regionima sveta. On je otkrio da je BitTorrent još jako žilav.

Međutim, ono što se nije otkrilo je, koji izvori saobraćaja troše najveći promet širom sveta kada se kombinuje i odlazni i dolazni saobraćaj. Ovaj širi pregled je nedostajao i u ranijim izveštajima, ali u novom ažuriranju Sandvine sada ispunjava ovu rupu.


saobraajtaabela.jpg


Kada se svi saobraćaji iz izvora širom sveta kombinuju, Netflix izlazi kao jasan pobednik sa 13,75% ukupnog udela u saobraćaju. Streaming giganta slede HTTPS Media podaci (12,25%) i YouTube (10,51%).

BitTorrent se nalazi na petom mestu sa 4,10% ukupnog internet saobraćaja na globalnom nivou, najvećim delom generisan iz EMEA (Evropa, Bliski istok i Afrika) i APAC (Asia-Pacific) regiona.

Izvor: torrentfreak

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


lepi kokan Član postova: 4802
eto. lepše je sa kulturom.
Bya-Bya-sama Član postova: 492
@calexx
Tako funkcionišu tamo.
Kako je pričao pokojni drug moga oca, koji je živeo od 70-tih u NYC, tamo je 70-tih bilo, u petak veče skupe se svi iz ulice na orgije, subota odmor, a u nedelju ujutru u crkvu.
calexx Član postova: 7703
Као што рече онај руски амбасадор пре неки дан, ако амери причају да не користе пиратерију, онда да почнемо и ми да тако причамо и постаћемо бољи. Све то је зато што ће тамо неко да чује да се тиме бавиш па ће да те пријави и они ће да те одеру од казне. Зато и све раде тајно, бар што се овога тиче али су гори од нас па и већине осталих.
Другаров брат почео да ради тамо негде и пита колегу за неки софтвер, пиратски наравно. Овај је био зачуђен, па како, па зашто, па то је крађа, па то се не сме. Пола сата касније му је насамо рекао да ће да му да али да никада више не пита тако нешто пред осталима, само у четири ока.
Precise Član postova: 690
Ružno je reći da smo bednici, samo zato što živimo u Srbiji.
Bya-Bya-sama Član postova: 492
Citiram korisnika: lepi kokanodi u ameriku i pitaj amerikanca da li je uopšte čuo za divx, x265 i slično.da ti ne pričam kolike su kazne ako gledaš strim ili skineš bilo šta sa torenta bez vpn. ljudi tamo ubace blu ray i gledaju. naravno, tu je i netflix. plug&play&set&forget .torente, warez, rezane diskove i keš novac koriste samo crnci iz geta i treći svet.
Ti Ameriku video nisi, priča kao tvoja za ispred nekog dragstora ili kafića.SAD su bile ubedljivo prve po preuzimanju sa torenta, iza njih je čak i Kina bila. Ali u nekom dragstoru ili kafiću u Srbiji, u SAD svi voze Leksuse(poneki hipster Teslu), letuju na Karibima(ili lokal patriote na Havajima), piju vina od par hiljada $...ps: svakoga dana u svakom pogledu sve više ....

Samsungov providni ekran izgleda kao da je iz Ratova zvezda

Instagram šifre nekih korisnika procurele u plaintext-u

10504
10505
10506
10507
10508
10509