Greška

Došlo je do greške.

Netflix bezuspešno probao da uvede zabranu deljenja naloga

02.06.2022 09:19 | 0 Multimedija
Netflix bezuspešno probao da uvede zabranu deljenja naloga

 

Čitava trenutna situacija u kompaniji Netlflix suštinski je smešna. Evo kako mi to volimo da zamišljamo - Gubitak korisnika izazvao je uzbunu, širom sedišta kompanije oglasila se sirena, upalila su se crvena svetla, a usplahirenu čelnici krenuli su da smišljaju komično loše načine kako da zarade još novca i spasu Netflix iz ove neprijatne situacije.

Sjajna ideja

“Hajmo da uvedemo reklame. Ako može YouTube, možemo i mi”, reče jedan. “Ali YouTube je bespl...” pokuša neko da objasni pre nego što je naglavačke izbačen sa sastanka. “A hajde i da zabranimo deljenje lozinki”, reče drugi. “Ali sharing is caring, zar nismo tako napisali na Twitter-u pre par...”. Izlete i on na glavu. “Ma hajde i da ukinemo animirane serije koju publika voli, što da ne”. Čak se i cena povećala u određenim regijama. Ko je to predložio sigurno je dobio orden.

Netflix

I Netlifx krenu u svoj krstaški rat protiv korisnika koji su se drznuli da podele svoj nalog sa svojim prijateljima, i bi srdžbe pravedne, i bi bljeska sablje. Šalu na stranu, da li je sve ipak išlo po loju?

Neuspeli test

Plan Netflix-a jeste da navede one korisnike koji svoj nalog dele sa drugima da doplate kako bi zadržali mogućnost da nekome proslede svoju lozinku. Prva testiranja izvršena su u Peruu, Čileu, i Kostariki. Ideja je da bi ova kompanija upotrebila saznanja iz ovih nekoliko manjih regija na globalnom nivou i najzad došla glave svim polu-piratima koji plaćaju, ali ne plaćaju dovoljno.

2 dolara za deljenje

Dodatni iznos koji bi korisnici u ove tri zemlje trebalo da plate jeste oko 2 dolara. Iskreno, nije ovo strašno, ali kao što mnogi smatraju, stvar je principa, ne cene. Ali, tu se javljaju i prvi problemi oko implementacije ove dodatne globe.

Kako prenosi HotHardware, preko dve desetine korisnika iz Perua posvedočilo je kako nisu dobili jasnu poruku vezanu za ove izmene pravilnika poslovanja kompanije Netflix. Neki od korisnika koji su dobili uvećanje cene prestali su da plaćaju ovaj striming servis, dok drugi među njima i dalje nastavljaju da dele svoju lozinku sa drugima bez ikakvih reperkusija.

Dakle, loša implementacija. Netlflix svakako ima pravo da svojim korisnicima makar pokuša da zabrani deljenje lozinke, a isti ti korisnici imaju pravo da napuste ovaj striming servis. Ostaje da se vidi da li će se ovakvi potezi pokazati kao rešenje problema ove kompanije.

Izgleda da iPhone vlasnici ne vole Chrome

WhatsApp konačno uvodi opciju koju smo svi tražili

10304
10305
10306
10307
10308
10309