Greška

Došlo je do greške.

Nestašica Intel procesora proizvođače sve više okreće ka AMD-u

18.11.2019 13:56 | 0 Hardver
Nestašica Intel procesora proizvođače sve više okreće ka AMD-u

 

U poređenju sa istim periodom prošle godine, situacija sa snabdevenošću Intel procesora je nešto bolja, ali daleko od idealne. Obzirom da je proces proizvodnje CPU čipova za računare dug, složen i skup proces, Intel se zbog ograničenih kapaciteta, odlučio da prioritet da skupljim Xeon I Core modelima. Otuda vlada nestašica jeftinijih CPU modela.

Obzirom na dobru prodaju na tržištu PC računara i komponenti, Intel pokušava da ubrza isporuku svojih čipova, ali potražnja je veća pa se sistem integratori i proizvođači PC rešenja sve više okreću AMD proizvodima. Zbog toga su najveće svetske marke u poslednje vreme sve aktivnije u promociji računara baziranih na AMD platformi, a koja iz generacije u generaciju postaje sve bolja.

 

Pogledajte još: Intel povlači 4-jezgarni Xeon E-2274G zbog pregrevanja

Danas smo svedoci izlaska sve većeg broja laptop modela koji koriste naprednu generaciju AMD APU procesora, deo tržišta na kome je Intel do sada bio skoro referenca. Sa druge strane, gejming tržište već neko vreme koristi AMD platformu kao primarno rešenje.

To je posebno vidiljivo u PC desktop tržištu gde je AMD veoma konkurentan tako da je većini proizvođača u ovom trenutku, najlogičnije rešenje upravo AMD hardver. Em bolji, em dostupan, em jeftiniji...

Izvor  HKEPC  

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


 

Komentari

0 Dodaj komentar

Huawei danas dobija još jedno produženje dozvole

Australijska agencija za zaštitu od zračenja tvrdi da je 5G bezbedan

10203
10205
10206
10207
10208
10209