Greška

Došlo je do greške.

Nemačka Vlada neće zabraniti korišćenje Huawei 5G opreme

12.08.2020 17:27 | 0 Biznis IT
Nemačka Vlada neće zabraniti korišćenje Huawei 5G opreme


Saopštenje za javnost
 
Nemačka Vlada neće isključiti Huawei kao dobavljača opreme za 5G, navodi Frankfurter Allgemeine Zeitung. Savezna kancelarija za bezbednost informacija (BSI) najpre će izvršiti proveru tehnologije za opremanje 5G mreže, koja im je dostavljena na odobrenje. Kako se navodi, spisak sigurnosnih mera biće usvojen Zakonom o telekomunikacijama.  

Prema izveštaju, koncept “političke pouzdanosti” biće deo zakona. Proizvođaču može biti odbijeno odobrenje uprkos bezbednosnoj proveri od strane Savezne kancelarije za bezbednost informacija (BSI) samo ako Savezna kancelarija, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo ekonomskih poslova istovremeno izraze zabrinutost u vezi sa dobavljačem, a na osnovu “političke pouzdanosti”.

Međutim, ovo praktično nemoguće s obzirom sa su se Federalna kancelarija i Federalno Ministarstvo ekonomije više puta izjašnjavali protiv isključenja kompanije Huawei samo na osnovu činjenice da se radi o kineskoj kompaniji. Federalni minister unutrašnjih poslova Horst Seehofer takođe je protiv isključenja kompanije Huawei iz širenja 5G mreže u Nemačkoj.

Izvor: Huawei

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Kako redovno ažuriranje softvera utiče na vaš pametni telefon?

Microsoft Surface Duo u pretprodaji, ali po previsokoj ceni

10604
10605
10606
10607
10608
10609