Nedostatak Pentium M procesora?

Intel se našao u prilično neočekivanoj situaciji - dogodilo se da potražnja za Centrino notebookovima daleko premaši ponudu. Iako to kompanija demantuje, stanje na Azijskom tržištu je takvo da je jako teško naći prenosive računare sa Centrino kompletom, jer Intel nije isporučio dovoljno Pentium M procesora. Samsung Electronics, Acer i AS

Intel se našao u prilično neočekivanoj situaciji – dogodilo se da potražnja za Centrino notebookovima daleko premaši ponudu. Iako to kompanija demantuje, stanje na Azijskom tržištu je takvo da je jako teško naći prenosive računare sa Centrino kompletom, jer Intel nije isporučio dovoljno Pentium M procesora. Samsung Electronics, Acer i ASUSTeK su objavili da nisu u stanju da izađu u susret kupcima svojih notebookova sa novim brandom, jer jednostavno Pentium M procesora nema. Sens X10 i TravelMate 800 modeli su prodani u količini od 500, tj. 200 komada respektivno, što je smešna brojka kada se pogleda na primer kinesko tržište. Primetno je, takođe, da se vodeći proizvođači notebookova, HP, Dell i IBM, nisu žalili na nestašicu Pentium M CPU-ova. Da li to znači da Intel favorizuje nekoga?
Nedostatak pomenutih procesora je u najmanju ruku čudan, povrh svega zbog nezapamćene kampanje koju je sprovela kompanija Intel. Logično bi bilo da su ovi procesori ušli u masovnu produkciju, inače čemu onolika kampanja kad proizvoda na tržištu nema?
Izvor : X-bit labs

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi