Greška

Došlo je do greške.

Nedostatak čipova na tržištu dobio je najnoviju, neočekivanu žrtvu: Canon toner kertridže za štampače

09.01.2022 11:18 | 0 Hardver
Nedostatak čipova na tržištu dobio je najnoviju, neočekivanu žrtvu: Canon toner kertridže za štampače

 

Nedostatak čipova na tržištu dobio je najnoviju, neočekivanu žrtvu: Canon toner kertridže za štampače

Canon kertridži sa mastilom su u centru pažnje još od oktobra kada je kompanija dobila tužbu zbog onemogućavanja drugih funkcija, poput skeniranja, kada štampači ostanu bez mastila. Danas je Canonov kertridž ponovo u vestima, ali ovog puta iz drugog razloga.

Kompanija je objavila u postu svoje online podrške da je globalni nedostatak čipova promenio način na koji Canon proizvodi svoje tonere. Firma je za sada odlučila da pređe na tonere bez čipova kao privremenu meru i stoga će proizvoditi kertridže sa tonerom bez čipova za svoje štampače i razne druge višenamenske uređaje. Toneri bez čipova će početi da se prodaju od februara. Pošto je ovo privremena mera, Canon očekuje da će se normalni kertridži sa tonerom vratiti u nekom trenutku u budućnosti, kada se situacija sa čipovima bude vratila u normalu.

 

chiplesstoner.png

 

Kompanija piše:

"Globalni nedostatak poluprovodničkih čipova utiče na nabavku mnogih elektronskih uređaja i neke dodatne opreme. Dodatna oprema koja je pogođena uključuje kertridž sa tonerom za poslovne štampače kompanije Canon i višenamenske uređaje (MFD)"

"[..] Kako bi osigurao da naši kupci ne propuste štampanje, Canon je uveo inovaciju u vezi sa nedostatkom čipa kako bi osigurao da i dalje možemo da isporučimo kertridže sa tonerom. Canon je počeo da proizvodi kertridže sa tonerom bez čipova. Iako će biti nekih neizbežnih, a ipak manjih promena u iskustvu naših kupaca, i dalje ćete moći da štampate kao i obično."

Čip unutar tonera pomaže u određivanju originalnih Canon proizvoda, upozorava korisnike na nivoe upotrebe, između ostalog. Međutim, toner bez čipova ne bi trebalo da utiče na sam proces štampanja, javlja Neowin.

U objavi online podrške kompanije Canon, kompanija je detaljno objasnila šta da radite kada vam iskoči greška na uređajima koji imaju tonere bez čipova. U postu su takođe navedeni svi tipovi tonera koji su pogođeni ovom promenom.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


AMD je predstavio nove GPU-ove za desktop i laptop tržišta

Testirali smo za vas: Nesvakidašnji monitor - HUAWEI MateView GT Sound Edition

10203
10205
10206
10207
10208
10209