Greška

Došlo je do greške.

Neće biti objavljene cifre prodaje iPhone 7 telefona u prvoj nedelji

09.09.2016 09:00 | 3 Mobile
Neće biti objavljene cifre prodaje iPhone 7 telefona u prvoj nedelji

U prošlosti je Apple uvek objavljivao cifre prodaje iPhone telefona koje su postignute u prvoj nedelji nakon objave telefona. Tako je Apple svake godine izveštavao da je prodao više telefona u prvoj nedelji prodaje nego prošle godine.

U saopštenju koje je Apple dao za CNBC kompanija iz Kupertina je objasnila da neće najavljivati nikakve cifre prodaje iPhone telefona iz pretprodaje, ali ni one iz prve nedelje nakon objave telefona. Postoje dva objašnjenja za ovako nešto. Apple još uvek ne zna koliko će se prodavati novi iPhone 7 telefoni, pa se očekuje slabija prodaja nego prošle godine, ili bi moglo da bude ono što je nagovešteno iz saopštenja a to je da kompanija nema dovoljno jedinica telefona kako bi mogla da potuče prošlogodišnji rekord.

"Početna prodaja će biti regulisana snabdevanjem a ne potražnjom, pa smo odlučili da to više nije reprezentativni pokazatelj za naše investitore i kupce. Samim tim više nećemo objavljivati cifre prodaje u prvoj nedelji objave" poručio je Apple. Podsetićemo, u prvoj nedelji nakon objave, iPhone 6S i 6S Plus telefoni su prodati u 13 miliona jedinica.

Cene iPhone 7 telefona na raznim tržištima su...

Izvor: Pocketnow

Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung objasnio razlog eksplozija Galaxy Note7 baterija

HIS predstavio Radeon RX 460 iCooler OC grafičku karticu

10104
10105
10106
10107
10108
10109