Greška

Došlo je do greške.

Ne žele svi da funkcija prepoznavanja lica bude regulisana

11.01.2019 15:00 | 0 Biznis IT
Ne žele svi da funkcija prepoznavanja lica bude regulisana


Mnogi su pokrenuli pitanje problema koji nastaju kod sistema prepoznavanja lica, a kao razlog za zabrinutost navodi se privatnost korisnika.

Međutim, izgleda da nisu se svi zabrinuti za privatnost kod sistema prepoznavanja lica. Nedavno je kreirana internet anketa koju je sproveo Center for Data Innovation, a pokazala je da većina onih koji su učestvovali u anketi nije preterano zabrinuta i ne smatra da je funkciju prepoznavanja lica potrebno regulisati.

 

Pogledajte još: Galaxy S10 odbacuje senzor dužice oka, donosi in-display senzor otiska prsta i prepoznavanje lica


Na primer, na pitanje da li bi trebalo "strogo ograničiti upotrebu tehnologije prepoznavanja lica", njih 44,9% se ne slaže, naspram 26,2% procenta onih koji se slažu sa ovom tvrdnjom. Specifično, postavljeno je i pitanje da li bi tehnologija trebalo da bude ograničena, čak i ako to znači da se ne može koristiti za zaustavljanje krađe, ili ubrzavanje redova na aerodromima, ili za javnu bezbednost, mnogi se ne slažu sa tim da bi funkciju trebalo ograničiti.

Međutim, ono što je zanimljivo jeste da demografija ispitanika pokazuje da je većina onih koji su se složili da bi tehnologija trebala biti regulisana / limitirana u uzrastu od 18 do 34 godine, dok su oni stariji od 35 godina smatrali da regulisanje nije neophodno.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

HTC-ov prvi 5G telefon se ne očekuje pre druge polovine godine

Battle Royale mod za Red Dead Redemption 2 ušao u betu

10604
10605
10606
10607
10608
10609