Greška

Došlo je do greške.

Ne volimo NFT-eve, ali izgleda da su ovde da ostanu

06.08.2022 17:31 | 0 Software/Web
Ne volimo NFT-eve, ali izgleda da su ovde da ostanu

Šta je to sa poznatim ličnostima i NFT-evima. Nedostatak novca ili želja za što više novca dovela je do sve većeg broja poznatih ličnosti koje petljaju na NFT tržištu. Setimo se samo kako se nedavno proveo skejter Toni Hok nakon što je objavio svoje planove za skejtpark načičkan NFT transakcijama u metaverzumu. Sada, kako prenosi NFTNewsToday, grupa Muse sprema se da izda prvi legitimni (moći će da se pojavi na top listama) NFT muzički album. 

Kako će se album prodavati? 

Britanski rok bend Muse odlučio je da stvori muzički album koji će se prodavati kroz NFT transakcije. Ovo predstavlja prvi legitimni muzički album koji će moći da se nađe na zvaničnim top listama (prvi pravi NFT album snimili su Kings of Leon i nazvali ga When You See Yourself). Ideja jeste da se ovaj digitalni NFT muzički album izda u ograničenom “tisku” od 1.000 primeraka i da se poklonicima ovog benda proda po ceni od 25 dolara. Prodaja samog albuma trebalo bi da počne 26. avgusta tekuće godine. 

Šta to Muse nudi po ovoj ceni? Tu je celokupni album u vidu visokokvalitetnih FLAC fajlova koje kupci mogu preuzeti digitalnim putem, kao i alternativni omot za album koji su članovi benda, pogađate, digitalno potpisali. Međutim, koji je uopšte cilj iza izdavanja muzičkog albuma u vidu NFT-eva? Cilj je povećanje cene prilikom ponovne prodaje od koje bi 15% otišlo pravo u ruke umetnika koji su isti taj album izdali. Dakle, kupite Muse NFT album “Will of the People” za 25 dolara, sačekate malo, prodate ga za 100 dolara, i od tih 100 dolara 15 će otići u ruke članova benda Muse. Naravno, ne sumnjamo da se nadaju mnogo većim ciframa. 

Sam album izdat je na Polygon “blokchain” mreži u partnerstvu između izdavačke kuće Warner Brothers i kompanije Serenade, a cilj je stvaranje novog ekosistema koji će umetnicima pružiti mogućnost da ostvare održivu liniju prihoda od svoje umetnosti, u ovom slučaju muzike. 

Prihvaćen za top liste 

Ovo je prvi put da će jedan album ovakvog formata biti prihvaćen za pojavljivanje na zvaničnim top listama, ovoga puta u dve države - Australiji i Ujedinjenom Kraljevstvu. Ovo je odluka Official Charts Company koja je izdala zvanično saopštenje kako “Prihvatamo NFT na sličan način na koji smo prihvatili prvo ploče, zatim kasete i CD-ove, potom DDC i DAT, a sada i non-fungible tokens. Ushićeni smo što će ovo biti prvi album takve vrste koji će se pojaviti na top listama”. 

Brakovi i suđenja u metaverzumu

Uživajte u serijama na telefonu, bez brige da li će baterija izdržati

  • Povezane teme:
  • NFT
10504
10505
10506
10507
10508
10509