Greška

Došlo je do greške.

Narednog meseca se očekuje Exynos procesor sa AMD RDNA2 grafikom

21.06.2021 14:52 | 0 Hardver
Narednog meseca se očekuje Exynos procesor sa AMD RDNA2 grafikom


Mobilna industrija se postepeno modernizuje, preko kompleksnih dizajna korisničkog interfejsa, moćnijih opcija enkodiranja i drugog. Poboljšane performanse i grafika bile bi dovoljne za sve ovo, kao i za grafički zahtevne igre.

Ranije se sugerisalo da bi Samsung ovog meseca mogao objaviti Exynos procesore sa AMD RDNA2 grafikom, ali je iz nekih neodređenih razloga objava odložena za jul. Dojavljivač Ice Universe, koji je došao do ovih informacija, nije naveo razlog kašnjenja niti kada će se procesor pojaviti u konkretnom proizvodu. Ipak, moguće je da će sledeći telefon iz Galaxy S serije imati novi SoC.

 

Pogledajte još: AMD donosi RDNA 2 grafiku na Exynos čipove


Sledeća oblast u kojoj će RDNA2 naći svoju primenu biće tržište mobilnih telefona visokih performansi. AMD se udružio sa Samsungom kako bi ubrzao grafičke inovacije na tržištu mobilnih uređaja i sledeći premijum Samsungov SoC bi mogao imati prilagođeni grafički IP, sa ray-tracing mogućnostima i varijabilnom stopom senčenja.

Ukoliko se ovo obistini, ray-tracing na niskopotrošnim uređajima bi mogao načiniti pekretnicu. U ovom trenutku, detaljne specifikacije čipa nisu potvrđene, ali se više detalja u budućnosti.

Izvor: WCCFTech

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Samsung je u svoju 2021 Odyssey liniju gejming monitora dodao tri nova modela

Realme uskoro predstavlja prve proizvode u okviru svog Dizo brenda

10203
10205
10206
10207
10208
10209