Greška

Došlo je do greške.

Naredni Mac računari bi mogli pratiti zdravlje korisnika

11.03.2019 10:20 | 2 Hardver
Naredni Mac računari bi mogli pratiti zdravlje korisnika


Trenutno, Apple Watch je jedini uređaj kompanije iz Kupertina koji može da očitava parametre zdravlja korisnika, kao što su otkucaji srca i drugo. Postoje glasine da bi Apple mogao slične funkcije implementirati i u AirPods, a sada izgleda da je kompanija zainteresovana da funkcije praćenja zdravlja implementira i u buduće Mac računare.

Ovo je bazirano na nedavno otkrivenom patentu, koji nosi naziv "prenosni elektronski uređaj sa biosenzorom". Za sada nije poznato kako bi ova funkcija mogla raditi u okviru Mac računara. Možda bi Apple mogao da ugradi senzore u tastaturu ili trackpad. Takođe, funkcije zdravlja bi mogle biti ugrađene u Touch ID sekciju računara, gde bi korisnici mogli da skeniraju otiske prsta i dobiju neku vrstu očitavanja zdravstvenih parametara.

 

Pogledajte još: Apple Watch Series 5 će ECG funkcionalnost nuditi i van SAD


S obzirom na to da je u pitanju samo patent, nema garancija da će opisani parametri biti i implementirani u konkretan proizvod. Ipak, s obzirom na to da su slične funkcije već implementirane u Apple Watch, ne postoje prepreke da one svoj put nađu i do Mac računara.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Još više telefona će tokom ove godine dobiti rana Android beta ažuriranja

Microsoftov patent bi mogao poboljšati mehanizam za Surface Pro postolje

10203
10205
10206
10207
10208
10209