Greška

Došlo je do greške.

Naredni iPad mini bi mogao imati brži CPU i podršku za podeljeni ekran

13.08.2015 13:46 | 2 Mobile
Naredni iPad mini bi mogao imati brži CPU i podršku za podeljeni ekran

Apple će sa iOS 9 softverom doneti podršku za prikaz više od jedne aplikacije u istom trenutku na iPad uređajima. Međutim jedini postojeći uređaj, koji u potpunosti podržava ovu funkciju, jeste iPad Air 2. ovo je zbog toga što nijedan drugi iPad nema dovoljno jak procesor kako bi podržao aplikacije u podeljenom ekranu. Ipak, ovo bi se uskoro moglo promeniti.

Prema navodima sajta 9to5Mac, postoje dokazi da bi split-screen podrška mogla biti dostupna na narednom iPad mini modelu. Dokazi dolaze iz nekoliko izvornih fajlova za ranu verziju OS X El Capitan softvera, a pokazuju da iPad mini pokreće Safari web browser u podeljenom ekranu. Ovo znači da će korisnici moći da vide dva različita browser taba, u prozorima jedan pored drugog, na Apple tabletu sa 7.9-inčnim ekranom.

Verovatno je da ova funkcija neće raditi na postojećem iPad mini hardveru, već na nekim budućim iPad mini 2 modelima (za koje neki veruju da bi mogli biti predstavljeni na Apple događaju 9. septembra.

Izvor: Liliputing

Ludak Član postova: 635
A ne vjerovat je da uređaj koji ima 1Gb rama i procesor sa dva jezgra koja rade na 1.3ghz (iPad air1) ne podržava jednostavan split mod. Pa Samsung ima Multiwindow na slabijoj konfiguraciji.

Periscope live streaming servis ima skoro dva miliona korisnika dnevno

Xiaomi predstavio novi MIUI 7 interfejs zasnovan na Android 5.1 Lollipop platformi

10104
10105
10106
10107
10108
10109