Greška

Došlo je do greške.

Naredni Apple iPhone neće koristiti Qualcommove bežične čipove

26.07.2018 11:29 | 0 Mobile
Naredni Apple iPhone neće koristiti Qualcommove bežične čipove


Apple i Qualcomm nisu u najboljim odnosima već neko vreme, a ovakav status bi u skorijoj budućnosti mogao imati i praktičan uticaj. Tokom finansijskog izveštaja, George Davis - šef finansija Qualcomma, istakao je da kompanija veruje da će Apple u svojim narednim iPhone modelima koristiti samo modeme Qualcommovih rivala (čitaj: Intel).

S obzirom na to da Qualcomm sigurno zna da li je Apple kompanijina mušterija, ovako blizu datumu objave novih iPhone modela, verovatno je da je popularni proizvođač čipova ovoga puta izoistavljen sa Apple liste dobavljača delova za iPhone.


Pogledajte još: Apple tuži Qualcomm zbog monopola na tržištu poluprovodnika za telefone


Ovakav razvoj situacija svakako ne predstavlja iznenađenje. Još u oktobru 2017. godine su se pojavile informacije o tome da Apple želi da dizajnira iPhone modele bez Qualcomm delova. Odnosi između dve kompanije se u međuvremenu nisu popravili. Ne bi bilo čudno da Apple u potpunosti angažuje Intel za svoje bežične čipove u budućnosti. Intel je ionako bio jedina druga kompanija, koja je za Apple obezbeđivala čipove u prošlosti.

Da li će se Apple odlučiti samo za Intel ostaje da se vidi. Neki izvori su ranije sugerisali da je Apple odbio Intelove Bluetooth i WiFi delove za svoje mobilne uređaje koji se očekuju 2020. godine. Ovo sugeriše da Intelovo angažovanje, kao dobavljača za Apple, neće trajati dugo.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Komentari

0 Dodaj komentar

Facebook izgubio preko 120 milijardi dolara tržišne kapitalizacije nakon lošeg drugog tromesečja

Android P finalni test je stigao, sledi završna verzija

10104
10105
10106
10107
10108
10109