Greška

Došlo je do greške.

Naredni Android će imati jednostavno ime - Android 10

23.08.2019 11:30 | 3 Software/Web
Naredni Android će imati jednostavno ime - Android 10


Google je objavio da će naredna verzija Androida, kodnog imena Android Q, nositi naziv Android 10. Kompanija je takođe predstavila izmene u dizajnu za Android logo i maskotu.

Sa Android 10 verzijom, Google prestaje da koristi sistem imenovanja sa desertima u alfabet redu, kako je bilo kod ranijih velikih Android objava. Kompanija se na ovo odlučila kako bi nazive načinila više dostupnim širom različitih tržišta, s obzirom na to da ranije nisu svima bila poznata imena koje je Google birao.


Ostale izmene koje će Android implementirati odnose se na logo i maskotu. Android robot je bio kompanijina maskota još od prve objave. Tokom godina, robot je menjao bolje od žućkasto zelene do lajm zelene, a sada je tu plavičasto zelena boja.

Google ističe da je promena boje čisto estetskog tipa i deo je kompanijine strategije da Android načini pristupačnijim. Dodavanjem više plave, pored zelene boje, poboljšava se vidljivost kod onih koji ne mogu pravilno da vide boje.


Logo Android robota je takođe doživeo izmene. Tekst naziva platforme sada ima drugačiji font, koji je obliji i mnoge linije se slažu sa krivinama samog robota. Glava robota je sada deo Android logoa. Google odbacuje ostatak tela robota i glava je jedini deo koji će biti vidljiv u brendiranju.

Očekuje se da će Google navedene izmene za Android 10 zvanično implementirati kasnije tokom godine.

Izvor: Google

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Alister Član postova: 3638
Logo je kao pola zelene lopte za skakanje srecom, promenili su one tupave "desertne" nazive...bolje i numerologija nego pita

OnePlus TV će imati 55-inčni QLED displej

HMD objavio koji Nokia telefoni dobiajaju Android 10

10504
10505
10506
10507
10508
10509