Nakon prve nedelje Yosemite u blagoj prednosti u odnosu na Mavericks

Šest dana nakon što je postao dostupan široj javnosti, OS X Yosemite je instaliran na oko 12,8% Mac računara

Šest dana nakon što je postao dostupan široj javnosti, OS X Yosemite je instaliran na oko 12,8% Mac računara u Severnoj Americi. Ovo je nešto bolji rezultat od 12,4% mašina na kojima je Mavericks instaliran tokom prvih šest dana dostupnosti prošle godine. Pre lansiranja broj beta testera je bio čak 33x veći u poređenju sa Mavericks sistemom, ali se to moglo očekivati, obzirom da je Apple značajno liberalizovao pristup beta verzijama sistema i zapravo pozivao obične korisnike da testiraju OS X 10.10 i iOS 8.
OS X Yosemite je doneo značajnu promenu izgleda sistema, ali i veoma bitne opcije povezivanja, koje po prvi put na pravi način iskorišćavaju sličnosti OS X i iOS uređaja. Spomenuti podaci dobijeni su sa poznate Chitika mreže reklama, dok podaci GoSquareda pokazuju da je procenat još veći i da je nakon konkretnog perioda čak 16% korisnika na svojim Mac računarima već imalo instaliran OS X Yosemite.
Izvor: Mac Rumors

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi