Greška

Došlo je do greške.

Nakon uspeha filmova Sonic i Uncharted, Sony sprema još dva naslova zasnovana na popularnim igrama

24.08.2022 11:36 | 0 Multimedija
Nakon uspeha filmova Sonic i Uncharted, Sony sprema još dva naslova zasnovana na popularnim igrama

Tek što smo videli prvi kratki isečak iz dolazeće serije prema proslavljenoj video igri The Last of Us, pojavile su se informacije kako kompanija Sony planira da radi na filmskim adaptacijama dve svoje video igre. Kako prenosi Endgadget, uskoro ćemo videti i Days Gone i Gravity Rush ekranizacije.

Gravity Rush

Za početak daleko luđa od dve video igre koje će dobiti svoju filmsku adaptaciju je Gravity Rush, PlayStation 4 i PlayStation Vita ekskluziva iz 2012. godine (nastavak je došao 2017. godine). U ulozi ste Kat, devojke koja ima moći da manipuliše gravitacijom i koja svoje moći koristi kako bi pomogla stanovnicima grada Heksvil da se suprotstave pretnji koju predstavlja misteriozna rasa Nevi. Naravno, i kretanje po ovom distopijskom svetu i sam sistem borbe uslovljeni su sposobnostima glavne protagonistkinje da manipuliše gravitacijom, što donosi stvarno osvežavajući gejmplej. Iz nekog razloga, ova video igra nije toliko popularna van Japana, što smatramo da je jedna velika nepravda.

8gMfG254ZLpd4zllVN6lpETb.jpg

A sada čujte ovo – Sony radi na adaptaciji ove video igre za filmsko platno sa produkcijskim timom legendarnog Ridlija Skota. Prema trenutnim informacijama, Emili Džerom, koja trenutno radi na trileru Panopticon, najverovatnije će pisati scenario, dok će Ana Mastro režirati. Iskreno, ni mi ne znamo mnogo o ove dve osobe pa ne možemo pretpostavljati kvalitet adaptacije, ali sama video igra nudi ogroman potencijal za odličan celovečernji film.

Days Gone

Pored Gravity Rush tu je i Days Gone, video igra koja je podelila i kritiku i igrače. Za neke bolno osrednja, za druge genijalna, Days Gone svakako ima šmeka i atmosfere za jednu dobru zombi postapokaliptičnu filmsku adaptaciju. Ako pitate nas, ova video igra je super (iako horde dolaze tik pred sam kraj igre). Ima nečega u bratstvu između Buzera i Dikona Sv. Džona, u dizajnu šumskih prostranstava Oregona i u borbi protiv zombija što nas je kupilo, iako smo svesni da su mnogi daleko od oduševljenih.

DaysGonePC4.jpg

Što se tiče filmske adaptacije, govori se kako bi zvezda serije Outlander, Sem Hjuan, trebalo da glumi naslovnu rolu u filmu za koji bi scenario trebalo da piše Šeldon Tarner, poznat po filmovima Up in the Air i X-Men: First Class. Zvuči dobro, dajte nam izgubljenih dana makar još malo.

Pametne tetovaže prate koliko ste zdravi

Google Pay zvanično u Srbiji: koje banke ga podržavaju i kako ga aktivirati

10304
10305
10306
10307
10308
10309